2012 - tények és tévhitek I. PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Buzsáki Gábor   
2011. május 30. hétfő, 07:18

Civilizációktól függetlenül, minden egyes korszaknak megvolt, - így nekünk is megvan a magunk világvége érzése. Vagyis az a gondolatunk, hogy talán éppen mi leszünk az utolsó élő emberek...


Hogy a körülöttünk zajló események (felmelegedés, természeti katasztrófák stb.) által kiváltott érzést alátámasszuk, szükségünk van egy “ezoterikus MIÉRT-re”.
A mi korszakunk miértje: a maja naptár.


Kétségtelen, hogy a maja naptár a benne rejlő megválaszolatlan kérdésekkel, már számtalanszor megmozgatta az emberiség fantáziáját. Legutóbb az 1980-as években, amikor is született egy elmélet...

Az elmélet az feltételezi, hogy a megfigyeléseiket a maják, - egy a tejútban látható Nagy hasadéknak nevezett porfelhőre alapozták. (A maják egyébként Fekete útnak nevezték.) Az elmélet szerint, mivel a maják különösen hittek a Fekete út spirituális erejében, ezért az öröknaptáruk utolsó napjaként, azt a napot határozták meg (2012. december 21), amikor is a Fekete út (Nagy hasadéknak nevezett porfelhő!) metszi az ekliptika síkját.

Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy a spirituális átalakulásra várók, tudati felemelkedést és tudatváltást várnak ettől az égi jelenségtől. Több ok miatt is, csalódni fognak...

- tudatunk eddig is folyamatos felemelkedés és változás alatt állt, hiszen mióta a világon vagyunk, semmi mást nem csinálunk: csak fejlődünk!

- 1998-ban a fent említett égi jelenség egyszer már bekövetkezett, - “tudatváltás” viszont nem...

- az Asztrológia több ezer objektumot tart számon, s évezredek óta vizsgálja azok hatásait, köztük olyanokét is, amelyek sokkal jelentősebbek a Nagy hasadéknál.


Mindezek ellenére tény: az elkövetkező évtizedekben számos meghatározó világesemény történik majd, - de egyik sem úgy és akkor, ahogy azt sokan “2012-re várják”.

A folytatásban megismerkedünk, a világeseményeket óraműpontossággal meghatározó bolygókkal. Köztük a Plútóval, aki még idén befejezi az anyagiakhoz való viszonyunk “tudatváltását”...

A Nagy Hasadék


A szerző, Buzsáki Gábor Asztropatika című honlapját itt találja! >>>


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.07.07.
Kép

Graceland, vagyis Elvis Presley otthona az USA egyik legkedveltebb látnivalója. A memphisi birtok, ahol egykor a rock király élt népes...   Tovább »
2011.03.14.
Kép

Az írek nemzeti kincse Eithne Patricia Ní Bhraonáin néven született az ország észak-nyugati részén, Donegal megyében. Az Orinoco Flow...   Tovább »
2012.03.06.
Kép

A múmia sztárja is – mint annyian a filmszakmában – magyar felmenőkkel dicsekedhet. Édesanyja osztrák pszichológus, édesapja pedig magyar...   Tovább »
2011.03.01.
Kép

A brit színész jó ideig élte az ismert, de sztárnak nem nevezhető színészek nyugalmas életét. A legújabb Bondként azonban személye...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »