Főoldal » Gasztronómia

Gasztronómia
Áfonya: vitamindús havasi meggy PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2012. március 06. kedd, 00:00

A frissen mosott áfonya üdítő és vitamindús gyümölcs, amelyet azonnal elfogyaszthatunk, vagy tetszőlegesen felhasználhatunk levesek, szószok, sütemények, fagylaltok és szörpök készítéséhez.

Tovább »
 
Pritamin, te édes! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2012. február 20. hétfő, 00:00

Megoszlanak a vélemények a pritamin elnevezést illetően: egyesek szerint ez ugyanis az édes, piros paprika neve, mások szerint azonban a paprika egy fajtáját nevezik így.

Tovább »
 
Valentin-napi kekszek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2012. február 12. vasárnap, 00:00

A közelgő Valentin nap sokak fantáziáját megmozgatja, főként a háziasszonyokét és a konyhában otthonosan mozgó gyerekekét. Nekik ajánlunk egyszerű, gyorsan elkészíthető keksz recepteket, amelyek roppant mutatósak, kedvesek, ízesek, és garantáltan minden szerettünknek jut belőle.

Tovább »
 
Mediterrán ízek - gyermekeknek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2012. január 25. szerda, 17:00

A legtöbb gyerek szívesen fogyaszt paradicsomos ételeket, ám nem mindegy, hogy ezekhez milyen szószt használunk, hiszen a legjobb csakis a saját készítésű lehet. Lássuk csak, mi mindent főzhetünk a legkisebbeknek!

Tovább »
 
Fish and chips - az angolok kedvence PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2012. január 11. szerda, 12:35

A fish and chips, vagyis sült hal krumplival a legnépszerűbb angol népétel, amelyet a legtöbb utcai büfében, gyorsétteremben és sarki kifőzdében megtalálunk. Ahogy kis hazánkban a hentes üzletekben papírtálcán vásárolt sült kolbász, kenyér és kovászos uborka tekinthető autentikus fogásnak, a szigetországban a sült hal örvend ehhez hasonló népszerűségnek.

Tovább »
 
Mesés muffinok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: A.A.   
2011. november 29. kedd, 00:00

A muffin sütésben az a jó, hogy villámgyorsan elkészül az alaptészta, amit aztán néhány egyszerű alapanyaggal könnyedén módosíthatunk - a végeredmény pedig egy hatalmas tál, különféle ízű és színű muffin-regiment.

Tovább »
 
Belgium, avagy Csokiország titka PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fóris György, MTI   
2012. március 01. csütörtök, 12:13

A belga csoki sikerének legfőbb titka, hogy az európai átlagnál jóval nagyobb mértékben dolgoznak igazi kakaó-alapanyagból (Belgiumban ez most 43 százalék körül van, míg az európai norma többnyire 35 százalék, azaz náluk - de különösen az angolszász termékekben - ennyivel nagyobb a növényi zsiradékok aránya). A másik a feldolgozás: a magára valamit is adó belga gyártó legalább 12 mikronos finomságúra őrli az amúgy főként Ghánából, vagy az Elefántcsontpartról érkező kakaóbabot - míg a briteknél ez a kétszerese, ezért is sűrűbb valamivel az angolszász csoki.

Tovább »
 
Édeskömény: pikáns zöldség a terítéken PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2012. február 15. szerda, 13:53

Noha édesköményt ma már a legtöbb nagy áruház zöldséges standjain kaphatunk, a legtöbb ember nem ismeri ezt a rendkívül finom, vitaminokban gazdag és egészséges zöldséget. Aki pedig nagyjából ráhibázik, mi is ez a hagyma-szerű gumó, jó eséllyel nem tudja, mihez is kezdhetne vele... :-)

Tovább »
 
Itt a farsang, áll a bál... PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2012. február 10. péntek, 00:00

... keringőzik a kanál - énekli az Alma együttes, és mennyire igaz! A farsangi időszak ugyanis a vidámságról, a táncról, énekszóról, és nem mellesleg a finom fánkokról szól.

Tovább »
 
Mi a jó pálinka titka? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Csala Péter, MTI   
2012. január 13. péntek, 00:00

Birkás István, a győrvári Birkás Pálinkafőzde tulajdonosa 2011-ben az év vállalkozója lett. A nemcsak szűkebb pátriájában elismert, hanem nemzetközileg is egyre inkább számon tartott szakember az MTI-Pressnek adott interjúban beszélt családi vállalkozásuk kezdeteiről, a gyümölcstermesztésről és a pálinkafőzés fortélyairól.

Tovább »
 
Csintalan palacsinta PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2012. január 04. szerda, 00:00

Bár modern ételnek tűnik, a palacsintát már a római korban is ismerték és előszeretettel készítették. Igaz, akkoriban még nem voltak teflon bevonatú palacsintasütők, így jobb híján kövön sütötték e lapos, és sokféle töltelékkel fogyasztható tésztát.

Tovább »
 
Szárzeller, a nemi vágy fokozó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2011. november 16. szerda, 17:48

Úgy tartják, a nyersen elfogyasztott szárzellernek jelentős nemi hormonképző és idegerősítő hatása van. Felhasználása igen sokrétű, így ehetjük salátaként, de készíthetünk belőle turmixokat, snackeket, leveseket és akár köreteket is.

Tovább »
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 5
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.06.21.
Kép

A sármos színész egy ügyvéd szerepével lett híres tizenöt éve, legújabb filmjében, Az igazság árában pedig ismét védőügyvédet...   Tovább »
2010.10.06.
Kép

Simon Bakerrel hetente találkozhatunk a képernyőn. De vigyázat! A mentalista természetfeletti tulajdonságokkal rendelkezik! Nem mindegy ...   Tovább »
2011.02.17.
Kép

Február 18-án ünnepli születésnapját John Travolta, Hollywood nagy visszatérője, akinek nemrégiben született meg harmadik gyermeke,...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

Rékasi Károly színművésszel kihívást jelentő szerepekről, átlényegülésről, neves tanítókról, útravalóról, próbákról, és az...   Tovább »
2012.02.24.
Kép

Ki ne emlékezne a copfos kislányra az E. T.-ből? Az anyai részről félig magyar Drew hétévesen lett sztár, de színészi pályafutását...   Tovább »