Főoldal » Otthon

Otthon
Winchester lidérces háza PDF Nyomtatás E-mail
Írta: decens.hu   
2014. január 27. hétfő, 00:00

Kaliforniában található Winchester régi háza, amelyről az a hír járja, hogy igazi szellemtanya, és aki jót akar magának, nem bolyong egyedül a zegzugos házban, amelyben nagyon könnyű eltévedni...

Tovább »
 
Feng shui a konyhában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Eszter   
2014. január 27. hétfő, 00:00

Köztudott, hogy az általunk elfogyasztott ételek és italok átveszik a környezetükben található tárgyak és berendezések rezgését, ezért nem mindegy, milyen állapotban tartjuk a konyhánkat.

Tovább »
 
Téltemető, a vidám sárga kis virág PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Eszter   
2013. március 24. vasárnap, 00:00

Előbukkantak az avarból, a mulcsból és az ébredező fűszálak közül az apró, sárga virágok, amelyet - bár nem ez a magyar neve -, sokan csak winterling-ként emlegetnek. S bár ma reggel -4 fokra ébredtünk, a téltemetők megjelenése azt jelenti, nincs már messze a tavasz.

Tovább »
 
Tavaszi hangulatban: fessük zöldre a falakat! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Eszter   
2013. március 11. hétfő, 00:00

A tavasz semmihez sem hasonlítható, romantikus hangulata egyre jobban hívogat minket a szabadba. Kinyíltak az első virágok, és a fák selymes, baba-levelekkel borított ágai szinte UV-zölden világítanak.

Tovább »
 
Tavaszváró ajtódíszek PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: Ordódy Eszter   
2013. március 11. hétfő, 00:00

Noha a természet különös játékot űz velünk azzal, hogy egyik nap tavasz, a másikon pedig tél van, és hatalmas a napi hőingadozás, lassan a naptár szerint is beköszönt az igazi jó idő... a virágok szirmot bontanak, a szürke felhőket felváltják a baba-kék égen úszó kövér bárányfelhők, és mindenki, aki csak teheti, kirajzik a szabadba - lehetőleg nagykabát nélkül. Az otthonunkra is ráfér ilyenkor a nagytakarítás, a kertre pedig ráfér a tavaszi átrendezés.

Tovább »
 
Őszirózsa, a kert üde színfoltja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Eszter   
2012. október 24. szerda, 00:00

Az őszirózsát nem nehéz megtalálni az egyre kopaszabbá váló, őszi kertekben, hiszen hatalmas, dús dombocskákba nőve évről-évre kivirágzik, és rózsaszín, lila, valamint fehér apró virágokkal hívja fel a figyelmet magára.

Tovább »
 
Kukacvirág, a bájos PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Pásztor Éva   
2012. május 29. kedd, 00:00

A porcsinrózsaként és kővirágként is ismert kukacvirág (Portulaca grandiflora) az egyik legvidámabb hangulatú, napkedvelő sziklakerti növény.

Tovább »
 
Kóla-, fenyő- és gyümölcsillatú muskátlifajták PDF Nyomtatás E-mail
Írta: decens.hu   
2013. május 01. szerda, 00:00

A több évszázados múltra visszatekintő és napjainkban is intenzíven zajló nemesítésnek köszönhetően számos olyan muskátlifajta is gazdagítja a kínálatot, amely a hagyományos fajtacsoportok keretein túlmutat... az egyes csoportok között már átmenetet képez, vagy már-már annyira különleges, hogy az avatatlan szem ránézésre nem is lát semmi hasonlóságot "a" muskátlival.

Tovább »
 
Hunyor, avagy a havasi rózsa PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Eszter   
2013. március 16. szombat, 00:00

A régi világban úgy tartották, hogy a rossz szellemeket egyetlen virággal, az erdők misztikus homályában növő hunyorral lehet elűzni, ezért aki csak tehette, a sötét, téli hónapokban szakajtott belőle, vagy a portája mellé ültette.

Tovább »
 
Hóvirág, a tavasz első hírnöke PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Eszter   
2013. március 11. hétfő, 00:00

Bár még messze van az igazi tavasz, az első meleg napsugarak előcsalogatták a hóvirágokat, amelyek egyes helyeken hófehér szőnyegként borítják az erdős részeket, vagy a kiskerteket, és azt hirdetik: vége van a télnek!

Tovább »
 
Őszi hangulatban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Eszter   
2012. október 24. szerda, 00:00

Az egyre rövidülő nappalok és a tartós hideg beköszöntével az embernek nagyobb igénye van a napsütésre, és a természet közelségére, mint a meleg hónapokban, hogy feltöltődjön és lelkileg felkészüljön a télre.

Tovább »
 
Csillagfürt, a káprázatos PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Eszter   
2012. június 20. szerda, 00:00

A kertek egyik legfeltűnőbb, így méltán egyik legkedveltebb növénye a jelenleg is virító csillagfürt (Lupinus), amelynek virágairól úgy tartják, farkas lábnyomokra hasonlítanak...

Tovább »
 
Fűszerkert a ház körül PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Juhani Nagy János, MTI   
2012. május 17. csütörtök, 00:00

A legkiválóbb élelem sem az igazi megfelelő fűszerezés nélkül. Ám nemcsak a fűszerszámok étrendünkbe illő felhasználása, hanem termesztésük is hasznos tudomány, amit akár egy parányi kertben is gyakorolhatunk.

Tovább »
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.04.25.
Kép

Jet Li, Amerika első számú kínai sztárja nem csupán sporteredményeivel és dollármilliókat hozó filmjeivel, hanem adományozó vénájával...   Tovább »
2011.10.18.
Kép

Október 14-én, pénteken nagy sikerrel mutatta be a Centrál Színház az Egy nyári éj mosolya című Broadway-musicalt Törőcsik Mari,...   Tovább »
2012.04.16.
Kép

A zord éghajlatú skót felföld számos karakteres férfit adott a világnak: gondoljunk csak Sean Connery-re, Rod Stewartra, Ewan McGregorra vagy...   Tovább »
2011.07.07.
Kép

Graceland, vagyis Elvis Presley otthona az USA egyik legkedveltebb látnivalója. A memphisi birtok, ahol egykor a rock király élt népes...   Tovább »
2011.03.29.
Kép

Robert a nem túl távoli 1986-ban jött világra Londonban, májusban tölti be a 25-öt. Már 15 évesen csatlakozott egy amatőr...   Tovább »