Főoldal » Utazás

Utazás
Japán: a cseresznyefa virágzás ünnepén PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Eszter   
2013. április 14. vasárnap, 00:00

A japánok tudnak valamit: értékelik azt a meseszép folyamatot, amint a cseresznyefák tavasszal habos, hófehér és halvány rózsaszín virágokba öltöznek, és édes illattal, éteri hangulattal varázsolják el az lombjaik alatt megpihenőket.

Tovább »
 
Ajanta mesebeli barlangvilága PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Eszter   
2013. január 11. péntek, 00:00

Az indiai Aurangabad városától nem messze található az elképesztően nagy Ajanta barlangrendszer, amely sajátos építészeti csodának számít, ugyanis emberi kezek hozták létre...

Tovább »
 
A királynőről nevezik el a Big Ben tornyát PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kertész Róbert, MTI   
2012. június 27. szerda, 09:23

A brit uralkodó tiszteletére Erzsébet-toronynak keresztelik át London egyik legismertebb nevezetességét, a Big Bennek helyet adó tornyot.

Tovább »
 
A világ leghíresebb fái PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Pásztor Éva   
2012. április 16. hétfő, 00:00

Ahogy az emberek, úgy a fák között is vannak különleges, társaik között olykor szó szerint, máskor átvitt értelemben kimagasló példányok, amelyekre valamiért felfigyelt a világ, és amelyeket igyekszünk nagy becsben tartani.

Tovább »
 
Csendben pusztul Pompeji városa PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sárközy Júlia, MTI   
2012. február 27. hétfő, 10:40

Megállíthatatlan a pompeji régészeti ásatások pusztulása a Corriere della Sera napilap vasárnapi riportja szerint. Az újság fényképekkel bizonyította a magára hagyott ókori város lesújtó állapotát.

Tovább »
 
Máriabesnyő: a hálából építtetett kápolna PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. október 24. hétfő, 14:00

A Máriabesnyőn található bazilika Magyarország második legnagyobb Mária-kegyhelye, s egyben legforgalmasabb gyógyerejű zarándokhelye, ahová a hívők sokan a mai napig gyalog érkeznek, nem törődve a maguk mögött hagyott kilométerekkel.

Tovább »
 
Luxus a Balatonnál PDF Nyomtatás E-mail
Írta: (x)   
2011. szeptember 28. szerda, 14:11

2004-es nyitása óta a Balaton-régió egyik legnépszerűbb szálláshelyévé vált a siófoki Hotel Azúr**** Wellness és Konferencia Szálloda, mely 7. születésnapján új, exkluzív szárnnyal bővül.

Tovább »
 
Ki építette a titokzatos Lorettoi lépcsőt? PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Ordódy Eszter   
2012. szeptember 12. szerda, 00:00

Az amerikai új-Mexikóban található Santa Fe városa különös kápolnával büszkélkedhet. A Lorettói kápolnát ugyanis a legendák szerint maga, Szent József építette...

Tovább »
 
India kincse: Tádzs Mahal PDF Nyomtatás E-mail
Írta: A.A.   
2012. május 29. kedd, 00:00

Mumtaz Mahal, menyegzőjükön arra kérte férjét, hogy ha majd meghal, olyan sírt építtessen emlékére, amely nevét örökre emlékezetessé teszi.

Tovább »
 
Megnyílik a felújított Kensington-palota Londonban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2012. március 22. csütörtök, 08:15

Lucy Worsley kurátor és történész szerint a látogatók alig fognak ráismerni a felújított londoni Kensington-palotára, amely új kiállításával be fogja mutatni lenyűgöző történetét a XVII. évszázadtól Viktória királynő fiatal korán át Diana walesi hercegnő idejéig.

Tovább »
 
Kínai Nagy Fal - az Űrből nézve PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Pásztor Éva   
2012. február 01. szerda, 00:00

Bár sokáig vita tárgyát képezte, hogy valóban látszik-e az űrből a világ 7. csodájaként számon tartott Kínai nagy fal, Ed Lu asztronauta szerint nem csak a nagy fal, de az egyiptomi Piramisok is tisztán kivehetők odafentről.

Tovább »
 
Kína nemzeti kincsei: a pandák PDF Nyomtatás E-mail
Írta: MTI-Press   
2011. október 13. csütörtök, 00:00

Az óriáspanda a világ egyik legismertebb állata, amelynek képével bármit el lehet adni az elektronikai termékektől a szénsavas italokig, a csokoládétól a kekszig, az édesgyökértől a cigarettáig, a természetvédelemről már nem is beszélve.

Tovább »
 
Lascaux II - Kőkorszaki festőművészek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Őze B. Katalin, MTI   
2011. szeptember 22. csütörtök, 10:36

Őstulkok, lovak, szarvasok ábrázolásának páratlan gazdagságát őrzi a délnyugat-franciaországi Vézere folyó völgyének legismertebb barlangja, ahol a felső paleolitikum Picassói és Rembrandtjai hagyták a falakon kezük, szájuk, dárdájuk és szőrecsetjük nyomát.

Tovább »
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2010.10.06.
Kép

Simon Bakerrel hetente találkozhatunk a képernyőn. De vigyázat! A mentalista természetfeletti tulajdonságokkal rendelkezik! Nem mindegy ...   Tovább »
2011.03.10.
Kép

Illényi Katica hegedűművésznő nem véletlenül lett világhírű. Énekel, táncol, színésznőként, műsorvezetőként is briliáns, és...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

A nagy sikerű Harry Potter könyvek írójáról valószínűleg azok is tudják, kicsoda, akik soha egyetlen sort sem olvastak a műveiből. J. K....   Tovább »
2012.09.05.
Kép

Farrokh Bulsara szinte egy idegen bolygóról érkezett a rock 'n' roll világába. Indiai zoroasztriánus vallású szülők gyermekeként a...   Tovább »
2012.06.27.
Kép

Nyáron ünnepli a 77. születésnapját Donald Sutherland, akit a nagyközönség annak idején A Piszkos tizenkettő, majd a Kelly hősei című ...   Tovább »