Ajtódísz papír virágokkal PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Paperandribbons   
2011. május 07. szombat, 10:00

A feng shui elvei szerint: amilyen a házunk bejárata, olyan az emberekkel és a külvilággal való kapcsolatunk. Tegyük hát virágzóvá kapcsolatainkat egy saját készítésű, papírvirágokkal és pillangókkal díszített, egész évben színpompás koszorúval!


Mi kell hozzá?

- kemény kartonpapír (vagy faforgács lap) a koszorú alapnak
- spárga
- színes papírok
- pillangók (virágboltban kapni őket)
- szilikonos ragasztópisztoly


A munka menete

1.) Vágjunk ki kemény kartonpapírból egy koszorú alapot, kb. tányér nagyságú legyen. A későbbi virágméretekhez való összehasonlítás végett, érdemes lerajzolni egy papírra a méretét, ehhez viszonyítunk majd minden egyéb díszítő elemet.


2.) A koszorú alapot tekerjük be jó szorosan egyszerű spárgával. Jobban tapad a spárga, ha itt-ott egy kis ragasztót teszünk alá szilikonos ragasztópisztollyal.


3.) Rajzoljuk meg egy külön papírra az első virágunkat: lényegében egy negyedakkora kört kell kivágnunk, mint a nagy koszorú alapunk, majd a kör formánkat spirális alakban ollóval be kell vágnunk. Ha ügyesek voltunk, csiga-alakban lesz végigvágva a papír. Léteznek kifejezetten erre a célra kifejlesztett spirális vágószerkezetek, de igazán nincs rá szükség, hiszen ollóval is könnyen vághatunk spirál formát a papírba.


4.) Szúrjuk a papír spirál belső felét egy hegyes spéktű vagy hímzőeszköz végére, és tekerjük fel, lazán, mintha csak virágszirmok lennének a spirális papírcsíkok. A végeket ragasztóval rögzítsük.


5.) Készítsük el minden lehetséges színben a virágokat.


6.) Majd szép sorban, egyéni elképzeléseink szerint ragasszuk fel őket egyesével a koszorú alapra, és amikor már minden virág felkerült, akkor helyezzük el a pillangókat. Ezeket általában vékony dróthuzalon árulják, amelyet könnyen a kész koszorúra tekerhetünk.


7.) Ha elkészültünk, hagyjuk néhány órán át száradni a művünket, hogy a virágok stabilan megkössenek a ragasztós felületen, és csak ezután akasszuk fel a bejárati ajtóra az elkészült virágos koszorúnkat.


Forrás: http://www.paperandribbons.co.uk/

Színes gomb-csokrok >>>

Tekerjünk papír csíkokat >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »
2011.10.18.
Kép

Október 14-én, pénteken nagy sikerrel mutatta be a Centrál Színház az Egy nyári éj mosolya című Broadway-musicalt Törőcsik Mari,...   Tovább »
2011.10.15.
Kép

Az Észak-Írországban született színészt magassága és tehetsége egyaránt a legnagyobbak közé sorolja. Az utóbbi években pályája...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

A nagy sikerű Harry Potter könyvek írójáról valószínűleg azok is tudják, kicsoda, akik soha egyetlen sort sem olvastak a műveiből. J. K....   Tovább »
2010.10.15.
Kép

Alig múlt húsz éves, nevét mégis az egész világ ismeri, és több rajongót tudhat maga mögött, mint a régi idők felpolcolt mellű,...   Tovább »