Almás croissant PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Virág   
2012. március 19. hétfő, 00:00

alt

Hozzávalók:

25 dkg túró
0,75 dl olívaolaj
1,8 dl narancslé
pici só
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 édes alma
15 dkg darált dió
2 evőkanál barna cukor
1 dl tejszín
4 evőkanál mazsola
1 evőkanál kókuszreszelék
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál zabpehely

Elkészítés:

1.) A túrót simára keverjük a narancslével és az olajjal, és egy picit megsózzuk. Apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd jól átgyúrjuk a tésztát. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és háromszögekre vágjuk.
2.) A töltelékhez lereszeljük, hozzáadjuk a tejszínt, fahéjat, mazsolát, kevés kókuszt, darált diót, barna cukrot és egy kis zabpelyhet.
3.) Minden tészta-háromszög közepébe tölteléket kanalazunk, és az átfogónál (a háromszög legszélesebb oldala) kezdve, felhajtjuk a tésztát.
Sütőpapírra tesszük a croissant-okat, és megkenjük vízzel. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!