Almás-mákos pite PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Knox   
2010. december 17. péntek, 19:44

alt

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg margarin
2 evőkanál tejföl
1 csipet só

A töltelékhez:

1, 2 kg alma
4-5 púpozott evőkanál darált mák
4-5 evőkanál barna cukor
fahéj
őrölt szegfűszeg
3-4 evőkanál (szilva) lekvár

Elkészítés:

1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát kettévágjuk. Mindkét lapot lisztezett deszkán kinyújtjuk.
2.) Az első lapot egy kicsi, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
3.) Megtisztítjuk, lehéjazzuk és lereszeljük az almát.
4.) A tésztát megszórjuk mákkal, rácsöpögtetünk néhány kanál lekvárt, majd ráterítjük a kissé kinyomkodott almát. Megszórjuk barna cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, majd lefedjük a másik tésztalappal.
5.) Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 50-55 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, porcukorral megszórjuk, és felszeletelve tálaljuk.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!