Almatorta fedéllel PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Eszter   
2012. január 24. kedd, 00:00

Almatorta fedéllel

Beküldte: Kap55

Elkészítés ideje: 1 óra
Nehézségi fokozat: közepes
Pénztárcabarát: kiadós


Hozzávalók:

1,5 csésze liszt
15 dkg vaj
pici langyos víz
zsemlemorzsa

A töltelékhez:
1 kg alma
0,5 csésze cukor
3-4 evőkanál lekvár
őrölt szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
fahéj

A kenéshez: tojásfehérje


Elkészítés:

1.) A lisztet összegyúrjuk a vajjal és egy kis vízzel, majd kettévágjuk, és 2 körlapot nyújtunk ki belőle. Az egyik tésztával kibélelünk egy peremes sütőtálat, úgy hogy a tészta széle túllógjon a tálon.
2.) Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk, majd összekeverjük a lekvárral, megszórjuk szegfűszeggel, fahéjjal, vaníliás cukorral.
3.)A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, majd rákanalazzuk az almás tölteléket, és befedjük a másik tésztalappal. A széleket összenyomkodjuk, a tortát villával megszurkáljuk, és ha maradt tészta, apró figurákat szúrunk ki belőle, azzal díszítjük a torta tetejét. Tojásfehérjével megkenjük, és megsütjük.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!