Amerikai Almás Pite PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Eszter   
2012. február 27. hétfő, 21:09

Amerikai Almás Pite

Beküldte: Dorka Mária

Elkészítés ideje: 1,5 óra
Nehézségi fokozat: közepes
Pénztárcabarát: kiadós


Hozzávalók:

A tésztához:
35 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csapott teáskanál só
17,5 dkg lágy vaj
1 tojásfehérje
4-5 evőkanál hideg víz

A töltelékhez:
1 kg alma
10 dkg porcukor
1 mokkáskanál fahéj
5 dkg búzadara

A kenéshez:
1 tojássárgája (közepes tojásból)
1 evőkanál tej


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. A tészta 1/3 részét egy enyhén belisztezett munkalapon kör alakúra nyújtjuk, és tortaformába helyezzük. Villával többször megszurkáljuk, és 200 fokon 15 perc alatt elősütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket: meghámozzuk az almát, lereszeljük, a porcukorral és a fahéjjal jól elkeverjük, pár perc alatt megpároljuk. Amikor elég puha, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a búzadarát.Ha a tészta megsült, kivesszük a sütőből, és kicsit hűlni hagyjuk. A maradék tésztából elveszünk egy kisebb darabot, kb. 3 cm-es csíkot nyújtunk belőle, és a megsült tésztára helyezzük. Ráterítjük az almás tölteléket, befedjük a maradék tésztával. Megkenjük tejes tojással, és 200 fokon, kb. 45 perc alatt készre sütjük.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!