Angelina – a nő, aki megszerezte Brad Pittet PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: L.Zs.   
2011. július 29. péntek, 07:05

Angelina Jolie-t lehet szeretni, lehet őt nem kedvelni, de az vitathatatlan, hogy nem mindennapi jelenség. Vérbeli nőstény, akinek határozott elképzelései vannak, és ha valamire – vagy valakire – szemet vet, azt meg is szerzi.


Angelina 1975. június 4-én, az Ikrek jegyében született, bizonyára ennek köszönhető, hogy a hétköznapisággal szemben mindig előnyben részesítette az érdekességet, az izgalmat, a különcséget, hogy imád szerepelni, más emberek bőrébe bújni, és szívesen utazgat szerte a világban. Apja az Oscar-díjas színész, Jon Voight, így az ő hivatalos neve is Angelina Jolie Voight, és tulajdonképpen a második keresztnevét használja művésznévként.

Színész-szülők gyermekeként Angie már 11 évesen beiratkozott Lee Strasberg legendás színitanodájába. 16 évesen modellkedni kezdett, különleges szépségét felmenői szerencsés génkeveredésének köszönheti: ősei között volt cseh, francia kanadai, angol és irokéz indián is. Első filmjét 1993-ban forgatta, de feltűnt zenei videókban is, például Meat Loaf mellett, a nagyközönség számára is ismertté vált szerepekig azonban még öt évet várnia kellett. A Kifutó a semmibe című, igaz történeten alapuló tévéfilmben egy szerencsétlen sorsú modellt játszott, alakítását Arany Glóbusz-díjjal jutalmazták. Ugyanebben az évben mutatták be a nagy sikerű Szeress, ha tudsz! című filmet, amelyben egy különc lányt alakított, és amelyben olyan híres partnerekkel játszhatott együtt, mint Sean Connery, Ryan Phillippe, és Dennis Quaid.

Az igazi áttörést azonban az 1999-es Csontember című thriller női főszerepe hozta meg számára. Ettől kezdve egymást követték a sikerek, mint például az Észvesztő (ezért megkapta a legjobb női mellékszereplő Oscar- és Arany Glóbusz-díját), A tolvajtempó, a Lara Croft: Tomb Raider és a Nagy Sándor, a hódító. A 2005-ös év újabb mérföldkövet jelentett Angelina számára, ekkor készítette a Mr. és Mrs. Smith című krimi komédiát, amely ugyan nem lett rossz, de a munka igazi jelentőségét az adta, hogy a forgatás alatt ismerte meg Brad Pittet, aki ekkor még Jennifer Aniston férje volt. Kapcsolatukat emiatt egy ideig titkolták is. Angelina viszont ekkor épp facér volt, de már túl két házasságon. A kilencvenes évek végén három esztendeig Johnnie Lee Miller angol színész felesége volt, majd az ezredfordulótól ugyancsak három évig amerikai kollégája, Billy Bob Thornton asszonyaként élt. Úgy látszik, nem volt szerencséje a háromnevű férfiakkal, Brad Pittel mindenesetre immár hat éve tart a kapcsolatuk. Igaz, ezidáig nem szentesítették hivatalosan.

Jelenleg hat gyermeket nevelnek együtt, ebből hármat örökbe fogadtak, három pedig vér szerinti csemete. Maddoxot Angelina még 2001-ben adoptálta, majd 2005-ben következett Zara, Paxot pedig már együtt fogadták örökbe. Első közös gyermekük, Shiloh 2006-ban született, 2008-ban pedig világra jöttek az ikrek, Vivienne és Knox.

A népes család nem akadályozta meg Jolie-t abban, hogy karrierjét továbbra is sikeresen építse. 2008-ban főszerepet kapott Clint Eastwood filmjében, az Elcserélt életekben, alakításáért Oscar-díjra is jelölték. Tavaly akcióhősnőként láthattuk a Salt ügynökben, most pedig a Kleopátráról szóló film címszerepére készül. A sokoldalú Angelina legutóbb rendezőként is bemutatkozott: A vér és a méz földjén című a boszniai háborús történtet nagyrészt Magyarországon forgatták, és december 23-án mutatják be Amerikában. A legújabb hírek szerint Brad Pittel hamarosan ismét hazánkba érkeznek. Állítólag már ki is néztek egy villát Tihanyban, amelyet a család kibérel, míg Brad Magyarországon forgat.

Érdekességek:

- Keresztanyja a híres színésznő, Jacqueline Bisset, keresztapja pedig a szintén neves színész, Maximilian Schell.

- Magára tetováltatta gyermekei születési helyeinek koordinátáit, ezzel sikerült eltakarnia korábbi férje, Billy Bob nevét.

- Pilótaengedéllyel rendelkezik, vezethet egymotoros gépet.

- A harmadik színésznő, akinek a gázsija átlépte a 20 millió dolláros határt (az első Julia Roberts, a második Cameron Diaz volt). Ezt az összeget a Mr. és Mrs. Smith hozta a konyhára, akárcsak Brad Pittet.

- 2007-ben egy angol showműsorban minden idők legnagyobb szexszimbólumává választották.


L. Zs.Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.02.17.
Kép

Február 18-án ünnepli születésnapját John Travolta, Hollywood nagy visszatérője, akinek nemrégiben született meg harmadik gyermeke,...   Tovább »
2012.03.06.
Kép

A múmia sztárja is – mint annyian a filmszakmában – magyar felmenőkkel dicsekedhet. Édesanyja osztrák pszichológus, édesapja pedig magyar...   Tovább »
2011.03.01.
Kép

A brit színész jó ideig élte az ismert, de sztárnak nem nevezhető színészek nyugalmas életét. A legújabb Bondként azonban személye...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »
2011.06.21.
Kép

A sármos színész egy ügyvéd szerepével lett híres tizenöt éve, legújabb filmjében, Az igazság árában pedig ismét védőügyvédet...   Tovább »