Aqua Detox: méregtelenítés lábfürdővel Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Mező Krisztina   
2010. október 25. hétfő, 17:43

Fáradékonyság, ingerültség, stressz, álmatlanság, allergia, fejfájás - ezek a problémák a legtöbb ember életében jelen vannak anélkül, hogy rádöbbennének, hogy a panaszokért a sejtekben lerakódott szennyeződések a felelősek...

..., amelyek - ha nem törődünk velük - észrevétlenül komoly betegségek okozóivá válhatnak.


Szerencsére azonban egyre nő azoknak a száma, akik a környezettudatos életet és az egészséges életmódot választják. Sokan a sikeres fogyókúra és a cellulitisz eltüntetése, mások pedig a babavárás előtti megtisztulás érdekében vetik alá magukat a kezelésnek. A végcél azonban minden esetben ugyanaz: megtisztulni a szervezetünkben felhalmozott mérgektől.

Napjainkban a méregtelenítés egyik leggyakrabban alkalmazott és bevált módja az Aqua Detox kezelés, amely segíti testünk bioenergia mezőinek helyreállítását, javítja sejtjeink működését, a nyirokkeringést, ezáltal a test megtisztulását. A kezelés előnyeiről, hatékonyságáról és eredményeiről dr. Pásztor Éva ortopéd szakorvossal beszélgettünk.

- Hogyan ismerkedett meg ezzel a módszerrel?

- Egy kolléganőm jóvoltából ismertem meg az Aqua Detoxot, miután volt egy magas vérnyomás-okozta rosszullétem. A doktornő a kezelés előtt vért vett az ujjamból, majd az Enderlein-féle sötét-látóteres mikroszkóppal megvizsgálta a vércseppet. A látótérben megfigyelhető volt a vörös vértestek rollni-szerűen összecsapzódása és sok zsírcsepp jelenléte. A kezelés után újra megismételtük a vizsgálatot, és a következőket láttuk: a zsírcseppek száma és a salakanyag mennyisége jelentős mértékben csökkent, a rollni-képződés pedig majdnem teljesen eltűnt. Mégis, a kezelés hatékonyságáról az az objektív tény győzött meg, amely a 10 alkalomból álló kúrát követte: a vérnyomás-ingadozásom megszűnt, az alvásom mélyebbé vált, és lényegesen javult a közérzetem.

- Milyen a készülék?

- Ez egy német gyártmányú készülék, de nagyon sok fajtája létezik a világon (Németországban, Angliában, Hollandiában, Csehországban és Szlovéniában gyártják). Maga az eljárás többéves, angolok (Mary Stabbs, Rife, Ray Giwan) által végzett kutatómunkán alapuló szabadalom.

- Miből áll a kezelés?

- A kezelés során a páciens lábai egy kb. 40 fokos - az illető pH értékétől függő mennyiségű tengeri sót tartalmazó - vízfürdőbe merülnek. A pH érték meghatározása indikátorpapírral és a beteg nyála segítségével történik. A detoxikálás fokozása érdekében a karjára csuklópántot, és a derekára egy bambuszövet helyezünk, amely fokozza a méregtelenítés folyamatát. A vízfürdőbe egy elektródát merítünk, amely alacsony, kb. 12-15 V egyenáramot termel. Ez megindítja az elektrolízist, amely során a talp közel 2000 pórusán keresztül feltölti a szervezetet negatív ionokkal. Hatására megemelkedik az energiaszint, fokozódnak az enzim működések, és megkezdődik a méreganyagok kiválasztása a szervezetből. A testidegen anyagok részben a bőrben lévő verejtékmirigyeken - esetünkben a lábakon - keresztül ürülnek ki.

- Mire kell figyelnünk?

- A víz a kezelés végére a legtöbb esetben sötét, mocsárszínű lesz, de valójában a víz tetején lévő zsiradékot, egyfajta szemcsés kicsapódást kell figyelni, amely a szervezetben zajló folyamatok függvényében sárga, narancssárga, barna, zöld, sötétbarna vagy fekete színű lehet.

- Van jelentősége a kicsapódott szennyeződés színének?

- A sárga szín az urogenitalis rendszerből, az esetleges kövességtől ered. A narancs és a barna elszíneződés az ízületekben lerakódott salakanyagokból származik. A zöld, sötétbarna, majdnem fekete lepedék a máj, az epehólyag és a belek salakanyagait tartalmazza.

- Mi távozik a kúra alatt a szervezetből?

- A levegőből beszívott gázok (kipufogó gáz, ipari gáz, por), a vízzel (vegyszerek), élelmiszerekkel (műtrágya, permetezőszerek, transzzsírsavak), gyógyszerek által szervezetbe jutott méreganyagok. Azaz méreg minden olyan testidegen anyag, amely az ember természetes védőmechanizmusának túlfeszített munkája ellenére is visszamarad.


- Civilizációs problémáról beszélünk?

- Igen. A magyar konyha sajátossága ugyanis, hogy viszonylag kevés zöldséget, gyümölcsöt, teljes értékű gabonát és olajos magvakat fogyasztunk, viszont rendkívül sok állati eredetű fehérjét és szénhidrátot juttatunk a szervezetünkbe. De ugyanilyen károsak a vasbeton falak és a légkondicionáló berendezések, valamint a rosszul szellőző nyílászárók és az elektroszmog is. Ezen túl még a lelki stressz is ide sorolható, amely hatására testünk egészségre káros anyagokat termel.

- Hány percig kell a lábunkat áztatnunk, és hány alkalomra van szükségünk?

- Egy 8-15 éves gyermek 15, míg egy felnőtt ember 20-30 percig méregteleníthet. Krónikus betegségben szenvedőkön akár  45 percig is alkalmazhatjuk a kezelést. Minimum 10, de általában 14 kezelésre van szükség emberenként. Ezután, ha szükséges a kúra folytatása, 2-4 hét szünetet kell tartani.

- Milyen sűrűn érdemes részt venni a kúrán?

- Általános méregtelenítés céljából évente egyszer. Különféle mozgásszervi és egyéb megbetegedések kezelése érdekében konzultáció után állapítjuk meg a kúra időtartamát. 

- Veszélye van a kezelésnek?

- Nincs. Kizáró okok a következők: pacemaker, terhesség, szoptatás, epilepszia, aktív elmebaj, daganatos megbetegedés, szervátültetés.

Érdemes tudni!

* Használata fokozott figyelmet igényel szívritmust szabályozó gyógyszert szedő beteg esetén.
* Beépített fém protézisnél kellemetlen lehet a kialakuló elektromágneses mező

Aqua detox kezelésre, és mozgásszervi panaszokkal kapcsolatos magánrendelésre dr. Pásztor Éva ortopéd szakorvosnál lehet jelentkezni: 06-70/312-7820

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.