Az elektroszmog káros hatásai PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: L.Á.   
2010. október 18. hétfő, 11:56

Az elektroszmog folyamatosan körülöttünk örvénylik: az otthonainkban, a munkahelyeinken, a közintézményekben, de még az utakon is - és attól, hogy nem látjuk, nem árt tudnunk, hogy rossz hatással van ránk...Az elektromos készülékek uralta kényelmes világ egyik "nem várt" és sok kellemetlenséget okozó hozadéka az elektroszmog, vagyis azok az elektromágneses sugárzások összessége, amelyet a különféle elektromos berendezéseink árasztanak magukból.

Régóta mondják, hogy a gyakori mobiltelefon-használat például  migrént, fáradtságot, levertség-érzést és kimerültséget okoz. De vajon mit okoznak az egész nap "munkában álló" számítógépek, tévék, háztartási gépek, és a házaink felett húzódó vezetékek? Eláruljuk: nem véletlen, hogy ma minden második ember allergiás, pánikbeteg, vérnyomás-problémákkal és alvászavarral küzd, valamint kiábrándítóan rossz a stressz-indexe... ezek a problémák ugyanis "betudhatóak" az elektroszmog hatásának.

Az orvosok általános vélekedése szerint ezek a betegségek az évek előrehaladtával csak súlyosbodni fognak. A sok tévé és számítógép nézéstől például egyre nő a látásproblémákkal és krónikus fejfájástól szenvedők száma, amely általános közérzet-romláshoz, és nem kielégítő alváshoz vezet. A fáradt ember immunrendszere pedig gyengül, amelyet gyorsabban leterítenek a különféle kórokozók, így az emberek hamarabb és gyakrabban lesznek betegek, mint egyébként.


Védekezzünk!

S, hogy mit tehetünk mindez ellen? Igyekezzünk energia-takarékos gépekkel körülvenni magunkat, és egyszerre lehetőleg minél kevesebb gépet használjunk. Ne tartsunk tévét és más elektromos gépet a hálószobánkban, vagy éjszakára áramtalanítsuk a készülékeket, hogy miközben alszunk, ne legyen körülöttünk az egészségünkre ártalmas elektromos és mágneses mező. A tévét, számítógépet lehető legtávolabb helyezzük az ágyunktól, legalább 2,5- 3 méterre, és arra is gondoljunk, hogy mi van a tévé mögötti fal túloldalán - az elektroszmog ugyanis áthatol a falakon.


Mérsékelt védelmet nyújtanak a különféle védőfóliák, amelyet a matracunk vagy az ágyunk alá helyezhetünk, ám még hatékonyabbak azok a tapaszok, amelyek az elektroszmogot hivatottak semlegesíteni. Ilyen tapaszokkal elláthatjuk a telefonjainkat, tévéinket, háztartási gépeinket, ezzel is csökkentve az egészségünkre ártalmas, felesleges sugárzásokat.

Szakemberek szerint egyes kristályok is a segítségünkre lehetnek: ilyen például a rózsakvarc, amelyet tarthatunk az éjjeliszekrényünkön vagy a polcainkon, de egyszerűen a táskánkba is csúsztathatjuk, illetve ékszerként is viselhetjük őket.Jó tanácsok az elektroszmog kivédésére

- Ház vagy telek vásárlásakor kerüljük az olyan helyeket, amelyek magasfeszültségű vezetékek vagy trafóházak közelében találhatók
- Használjunk árnyékolt kábeleket
- Tapasszunk be minden olyan készüléket elektroszmog elleni tapasszal, amit naponta használunk
- Alkalmazzunk hálózati kapcsolókat, és amikor épp semmit nem használunk a szobában, áramtalanítsuk a helyiséget - ez különösen a gyerekszobákra vonatkozik
- A mikrohullámú sütő használata közben ne álljunk a gép mellett
- Méregtelenítsünk, szedjünk vitaminokat-, nyomelemeket- és ásványi anyagokat tartalmazó készítményeket
- Éljünk egészségesen, mozogjunk, sportoljunk, töltsünk több időt a természetben


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.29.
Kép

Robert a nem túl távoli 1986-ban jött világra Londonban, májusban tölti be a 25-öt. Már 15 évesen csatlakozott egy amatőr...   Tovább »
2011.04.25.
Kép

Jet Li, Amerika első számú kínai sztárja nem csupán sporteredményeivel és dollármilliókat hozó filmjeivel, hanem adományozó vénájával...   Tovább »
2011.05.06.
Kép

George Clooney vélhetően ma is a legkeresettebb agglegények egyike annak ellenére, hogy híresen nősülés-ellenes, követhetetlen sűrűséggel...   Tovább »
2010.10.06.
Kép

Simon Bakerrel hetente találkozhatunk a képernyőn. De vigyázat! A mentalista természetfeletti tulajdonságokkal rendelkezik! Nem mindegy ...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

A húsz éves színésznő tehetsége mellett egy dologban már gyermekkorában is jeleskedett: hitt abban, hogy imái meghallgatásra kerülnek......   Tovább »