Barackos túrótorta PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Anyuka   
2010. december 16. csütörtök, 22:58

alt

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró
30 dkg barackbefőtt
2 dl tej
2 csomag zselatinpor
4 dl kefir
8 evőkanál porcukor
4 csomag vaníliás cukor
4 dl tejszín
gyümölcs a díszítéshez

Elkészítés:

1.) Egy közepes nagyságú őzgerinc vagy kenyérsütő formát kibélelünk frissen tartó fóliával - úgy, hogy a fólia szélei bőven túllógjanak a formán.
2.) A barackbefőtt levét leöntjük, a barackokat pici kockákra vágjuk.
3.) A tejbe öntjük a zselatint, és kevergetés közben felmelegítjük.
4.) A túrót összekeverjük a kefirrel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, végül a barackkal.
5.) A tejszínt kemény habbá verjük.
6.) A zselatint, majd a felvert habot is óvatosan a túróhoz adjuk. A krémet a formába simítjuk, ráhajtjuk a fóliát, és egy napra a hűtőbe tesszük.
7.) Tálalás előtt a túródesszertet egy tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, és tejszínhabbal, gyümölcsökkel (én szőlőszemeket használtam), citromfű levelekkel díszítjük.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!