Budapest Classic Grand Prix, 2011 PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Dr. Csáthy Márta és Kapus Krisztián   
2011. június 24. péntek, 08:57

Eljött 2011. június 18.-a, avagy a nagy megmérettetés napja. Sokan azt gondolták, túl „kicsik” vagyunk mi ehhez. Mikor meséltem a terveinkről, csak nevettek.


Egy gyönyörű 170-es Merci a rajtnál

Korán kellett kelni, nagyon korán, a közel másfél és a közel három és fél éves csemetéink nem kis felháborodására. Még a Kempinski-ben elköltött reggeli sem bizonyult elég vigasznak. Félálomban majszoltak ezt-azt, egészen addig, amíg rá nem jöttek, mekkorákat lehet randalírozni a padlószőnyegen. Aztán irány a garázs, matricák fel, sorba állás a rajtkapuhoz.

K., a férj: A mezőnyben rengeteg szebbnél-szebb autó tűnt fel. Volt itt Mercedes a 170 es-től kezdve az 1996-os C-ig, de voltak gyönyörű Bogarak, 356-os és egyéb Porschék, 600-as BMW és egy Steyer Puch, Opelek, és itt volt az általunk Szolnokról ismert Horch. A Francia autóépítést Cápák és egy R5-ös képviselte, az olaszokat Ferrari, Lancia és Alfa. Rolls-Royce, MG és Austin Healey érkezett brit földről. A hajdani Keleti-blokkból egy Octavia indult, a tengeren túlról egy Willys és egy Cadillac.

M., a feleség: Izgalmas, pörgős verseny vette kezdetét. Már az előző estén megállapítottam, hogy az itiner, amiből navigálnom kellene, legalábbis kisregény méretű. Benne szerencsére a szolnoki túráról már ismerős jelek álltak, na de hány oldalon? A kilométeróra segítségére sem számíthattam, az általunk mért adatok és az itinerben szereplők közt az első 3 km után már legalább 600-700 méter eltérés volt. Résen kellett hát lennem, ha nem kívántam a teljes családot eltűntetni Budapest utcáinak sűrűjében.


190 SL a Dürer-kertben

A legnagyobb kihívás számomra a Vekerle-telepi szakasz volt. Egy egész kis területen forogtunk össze-vissza, az itinerben pár méterenként változtak a jelek, közben pedig pecséteket is kellett gyűjteni. Bevallom, ha nem csapódunk egy konvojhoz, valószínűleg elszédültem volna, de legalábbis alaposan eltévedünk.


Bogár cabrio a Wekerlén, hölgy versenyzőkkel

A többi részen inkább az 1/100-as szakaszok okoztak nehézségeket, részben gyakorlatlanságunknak, részben pontatlan műszereinknek köszönhetően. Egészen az 5. szakaszig mégis semmi szégyellni valónk nem volt, ott azonban annyira „elgaloppíroztuk” magunkat, hogy az egyik 1/100-on egyből begyűjtöttük a maximális, 500 hibapontot. /Ha ezt sikerült volna elkerülnünk, akár 10 hellyel is előrébb kerülhettünk volna a végén./ Az ebédet a herceghalmi Abacus Hotelben élvezhettük, sajnos nem túl sokáig, a budakeszi dugó miatt az érkezési- és a rajtidőnk között mindössze huszonegynéhány perc volt. A gyerekek üresedő hasát igyekeztünk minél gyorsabban megtölteni.


Sorban állás 1/100-hoz Budaörsnél, a negyedik a mi autónk

Kemény, fárasztó nap volt. A nagy melegben, légkondi nélkül a gyerekek jobbára szundikáltak izzadó homlokkal az ülésekben. De derekasan küzdöttünk, elsőre nem olyan ijesztő 52.-nem lenni a 65 autóból. Itt /szerintem/ célba érni is dicsőség.

K.: Minden feladatot sikerült teljesítenünk, minden 1/100-on végigmentünk, minden pecsétet begyűjtöttünk, és minden fényképet elkészítettünk. Hibapontokat „csak” századmásodpercekért kaptunk. Szép eredmény ahhoz képest, hogy most harmadszor álltunk rajthoz veterán versenyen, és először a Youngtimers Club Magyarország színeiben.


Mercink a budaörsi 1/100-as teljesítése közben

A cél a Citadellán volt, itt megpihentek egy kicsit a versenyzők, majd mindenki elindult felfrissíteni, „regenerálni” magát az esti díjkiosztóra és vacsorára. Az esti program is a Kempinski Hotelben volt, itt már megnézhettük a Laza Video által készített kisfilmet is a versenyről. Noha mi a díjkiosztón jobbára csak tapsoltunk, gratulálunk a díjazottaknak.


A verseny egyetlen keleti autója


Célba értünk! /Dávid fiunk Anyja mögött, Áron fiunk a B-oszlop takarásában

M.: Mikor a verseny végén áthaladtunk a rajtkapun, teljesült egy álom. Évekig álltunk a rajtnál, itt-ott az 1/100-as szakaszok mellett /leginkább Budaörs közelében/, és vágytunk oda, közéjük. Néztük a szép autókat, örültünk, ha feltűnt valamelyikünk egyik-másik álomautója. Végre elindultunk mi is, egy W123-as Mercivel, két kisgyerekkel, nagy örömmel és némi izgalommal. Mi mertünk Budapest Classic Grand Prix-ről álmodni, jól tettük!


Versenyigazgató és Főszervező /balról jobbra/ a Citadellán


Megcsináltuk. /egymásnak támaszkodva a verseny végén, kissé fáradtan/

U.I.: Köszönet a Szervezőknek, különösen Móni István versenyigazgatónak, amiért lelket öntött belém az 500 hibapont begyűjtése után. Visszajövünk, kicsit tapasztaltabban, de ugyanekkora lelkesedéssel! A Szolnokon (is) velünk együtt versenyző Adamovics Erikéknek (R5) és Keller Balázséknak (Horch 830) gratulálunk a sikeres célba éréshez!

Fotó: Lazapipa.hu, Kapus Krisztián


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2010.10.15.
Kép

Alig múlt húsz éves, nevét mégis az egész világ ismeri, és több rajongót tudhat maga mögött, mint a régi idők felpolcolt mellű,...   Tovább »
2011.04.25.
Kép

Jet Li, Amerika első számú kínai sztárja nem csupán sporteredményeivel és dollármilliókat hozó filmjeivel, hanem adományozó vénájával...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

A nagy sikerű Harry Potter könyvek írójáról valószínűleg azok is tudják, kicsoda, akik soha egyetlen sort sem olvastak a műveiből. J. K....   Tovább »
2011.03.01.
Kép

A brit színész jó ideig élte az ismert, de sztárnak nem nevezhető színészek nyugalmas életét. A legújabb Bondként azonban személye...   Tovább »
2012.06.25.
Kép

Paul Bettany a világ egyik legfelkapottabb angol színésze, aki bebizonyította, hogy nem csak a prózai szerepekben tud kiemelkedő produkciót...   Tovább »