Chevrolet Corvette Anniversary 1978 PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Miha   
2011. április 27. szerda, 11:12

Gyerekkorában általában minden fiú vonzódik az autókhoz, legalábbis, amikor én gyerek voltam, ez így volt; a hetvenes években. Autós kártyák, családi utazások, matchbox-ok, apukám hatása - csak néhány példa, ahol a főszerepet ugyanaz kapta.Nos, a rajongás nálam is meg volt, sőt meg is maradt, és amikor először láttam a Bűvész című filmsorozatot végleg megpecsételődött a sorsom. Harmadik generációs Corvette-et valószínűleg itt láttam először,
majd később, amikor élőben is volt szerencsém hozzá egy München melletti autópiacon akkor mondtam, hogy nekem ilyen kell. Persze 14 éves fejjel kinevetett a cimborám, de jó néhány évvel később neki mutattam meg elsők között.

Szóval, 9 éve ülhettem először ilyen autóban, amit gyorsan meg is vettem. A vásárlás napján hazafelé eléggé féltem az úton. Egyetlen centit sem tudtam vele egyenesen menni az elhanyagolt futóműve miatt, de az illata csodás volt és nagyon boldog voltam. Az évek során minden „meggyógyult” és sok minden megszépült rajta és már anyukám sem fél benne. A kedvesem azóta előszeretettel vásárol piros ruhákat – mert az autó is ilyen színű – és szerencsére nem is féltékeny rá.

Rengeteg örömet okoz a vele való közlekedés és az ehhez tartózó élmények. Ennyi idő után is hevesebben ver a szívem, ha tudom, hogy elindulunk valahová, de csupán a látványa is mindig mosolyt csal az arcomra. Ezért, ha rosszabb a kedvem – ami szerencsére nálam elég ritka – akkor lemegyek a garázsba.A legtöbb emberben hasonló érzéseket ébreszt az autó. Például a tankolások általában jóval több időt vesznek igénybe, mint más autóval, aminek oka, hogy mindig odajönnek érdeklődni. A „mennyit fogyaszt, mennyivel megy” sokszor elhangzik, de vannak mélyebbre ható kérdések is. Többen vásárlási szándékkal közeledtek, de nekik mondtam, hogy ez a darab nem eladó. Egyszer egy ember odajött és azt mondta, ismeri ezt a kocsit és sokkal szebb, mint régebben. Mondtam neki, hogy én nem festettem át, lényegében kívülről ugyan úgy néz ki, mint ahogy vettem, mire ő rávágta, hogy "akkor is más, mert látszik rajta a szeretet".


Van, aki közös képet szeretne vele, sőt idén még olyannal is találkoztam, akinek ilyen kocsi volt a vállára tetoválva.


Sok új barátot is szereztünk, akiknek szintén kedvencük ez a típus. Tény, hogy az amerikai álom sportkocsit a Corvette testesíti meg, és a világ egyik legcsodálatosabb autóformája a harmadik generációs C3-as. Rengeteg autó tervezésénél szolgált alapul a forma. Olyan időket elevenít fel, amikor a szépség, a luxus és a teljesítmény mindennél fontosabb volt. Bár ez a darab már az akkori olajválság után készült ezért a motorválasztékban csak a small block szerepelt. Persze ez csak az ő olvasatukban volt az, ugyanis 5700 cm3-ről beszélünk. Az autó érdekessége, hogy 78-ban volt 25 éves a Corvette, amit egy Anniversary kiadással ünnepelt a GM. Az akkor létező összes extra benne volt és van is a kocsiban: elektromos ablakok, központi zár, bőr belső, szervo kormány és fék, belülről állátható tükrök, magasság és mélység állítható kormány, légkondicionáló, levehető üvegtető, könnyűfém felni, automata váltó és – mai szóhasználattal – ráncfelvarrás is történt: megjelent a hátsó nagy „buborék ablak”. Egyébként abban az évben május 28-án az indianapolisi 500 mérföldes verseny felvezető autója is ilyen volt, kétszínű szürke-fekete fényezéssel.Több év autózása, találkozók megtekintése és az új barátok ösztönöztek arra, hogy én is saját találkozót szervezzek, olyat, ami tényleg az amerikai autósokról és a hozzá tartozó kultúráról szól. Az AmCars roadshow jelenleg az egyetlen olyan magyarországi rendezvény, ami mindenki számára díjtalanul látogatható, sőt az autósok ajándékot is kapnak! Ajka és Kecskemét után az idei helyszín Tihany lesz április 30-án és május 1-én. Lesz bemutatóval egybekötött autó-szépségverseny, tombola, kirakodóvásár, koncert, gumifüstölés, autós felvonulás és közös kompozás is. A meghívottak között szerepelnek különböző autós-motoros klubok és Téged is szeretettel várlak családoddal, barátaiddal, barátnőiddel együtt!http://www.m-sky.hu/amcars

http://www.facebook.com/amcars.roadshow

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2012.09.05.
Kép

Farrokh Bulsara szinte egy idegen bolygóról érkezett a rock 'n' roll világába. Indiai zoroasztriánus vallású szülők gyermekeként a...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

Rékasi Károly színművésszel kihívást jelentő szerepekről, átlényegülésről, neves tanítókról, útravalóról, próbákról, és az...   Tovább »
2011.05.15.
Kép

A híres francia énekesnő 1991 óta a neves francia divatház, a Chanel arca, és úgy tűnik, Karl Lagerfeld nem is akar megválni baba arcú...   Tovább »
2012.03.06.
Kép

A múmia sztárja is – mint annyian a filmszakmában – magyar felmenőkkel dicsekedhet. Édesanyja osztrák pszichológus, édesapja pedig magyar...   Tovább »
2011.10.20.
Kép

Ki hinné, hogy a csodálatos Monica már 47 éves? Az olasz lány modellként kezdte, majd színészi pályára lépett, így ismerhette meg a...   Tovább »