Csokoládé fagylalt PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Virág   
2010. december 16. csütörtök, 19:44

alt

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé
5 dl habtejszín
4 tojás sárgája
10 dkg cukor
5 dkg kakaópor

Elkészítés:

1.) A csokoládét darabokra törjük, gőz felett megolvasztjuk.
2.) A tojássárgájákat és a cukrot habosra verjük habverővel.
3.) A tejszínt felmelegítjük, és a tojásos krémhez adjuk, folytonos kevergetés mellett. Hozzáadjuk a csokit, a kakaót, majd óvatosan sűrű krémmé főzzük. Nem szabad forralni!
4.) Ha a krém kihűlt, dobozokba öntjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Óránként elővesszük, és habverővel átkeverjük - kb. 3 alkalommal.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!