Dobogón a magyar csapat PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Just Creative   
2011. május 29. vasárnap, 09:30

Hatalmas hajrával zárta a maxi yachtok világában első magyar csapat a Capri közeli vizeken tartott 400 tengeri mérföld hosszúságú Rolex Volcano Race nemzetközi vitorlásversenyt, és ezúttal a harmadik hely lett a jutalma.


A Wild Joe ezzel ismét bizonyította, hogy a magyaroknak is van helye a tengeri mezőnyben. Közvetlen előtte a második helyen az olasz DSK Pioneer Investments legénysége futott be.  A rendezőség a gyenge szélre való tekintettel a verseny rövidítése mellett döntött, így a nagyszerű hajráiról ismert csapatunk ezúttal nem törhetett az élre. Az első helyen kimagasló teljesítménnyel a brit Alegre futott be, május 26-án csütörtökön 10 óra 18 perckor. A második hely sorsa azonban messze nem volt ilyen egyértelmű. A Stromboli vulkán kerülése során már fej-fej mellet haladt a 60 lábas - magyar profi vitorlázókkal a fedélzetén közlekedő - Wild Joe és a korábban stabilan a második helyen vitorlázó DSK Pioneeer Investments. „A verseny során itt sikerült a második helyre feltornázni magunkat a magyaroknak. A remek este és a csodás reggel mind hozzájárult a felzárkózáshoz” – üzenték vitorlázóink.

A két sziget (Vulcano – Alicudi) közötti szakasz mindkét legénység számára folyamatos koncentrációt jelentett a gyenge szélben. A „befutó” szakasz első harmadában a DSK Pioneeer Isnvestmens egy remek taktikai húzással a Józsa Márton vezette maxi yacht elé került, majd tartotta is a pozícióját. A szoros párharc közepette a Wild Joe került közelebb a Filicudi nevű szigethez, ami sorsdöntőnek bizonyult a végeredmény szempontjából. A szél elállt, és a frissülést az ellenfél kapta meg hamarabb. Ha csak kevéssel is, de a DSK Pioneer Investmets haladt át előbb a befutó vonalon, megszerezve ezzel a vágyott második helyet. A magyar csapat a legszorosabb páros csatában lett harmadik, az abszolút befutó sorrendben.

„A 15.00 órás rajt után a Gaeta - Ponza szigeti szakaszon nem voltak gondjaink. Itt ránk esteledett, és az éjszaka során kényszerpályára kerültünk. Az előzetes – ingyenes elérhető - meteo adatok nem nagyon feleltek meg a valóságnak, egy szóval nem volt pontos az időjárás előrejelzésünk. Ezt akkor még csak sejtettük, de a későbbiek során meghatározó jelentőségű tény lett. Az Alegre sok esélyt senkinek nem hagyott. Gyors a hajó, remek a legénység, és mint kiderült, fantasztikus navigátorral és meteo taktikussal hajózik a fedélzetén. (egy korrekt meteo előrejelző szolgáltatás és éves díja 70.000 USA dollár évente). Hiába jöttünk fel, az éles szeles frissüléseknél a DSK Pioneer Investments 90 lábas vízvonala nem segítette az előrejutásunkat. A Stromboli vulkánnál kaptunk egy újabb esélyt a második hely megszerzésére, ám a befutóig nem tudtuk megőrizni. A Filicudi sziget közelében mindketten beragadtunk, majd a cirkáló szakaszban érkező frissülés segítségével a DSK Pioneer Investmens lehagyott minket, és abszolút másodikként halad át a célvonalon. Sajnálom, de megértem a rendezőket, hogy rövidítettek, hiszen a mezőny vége még Capri környékén jár. Ám nekünk az ezt következő gyenge, ám bőszeles szakasz nagyon kellett volna. A lelkünknek is, mert itt feljöhettünk volta az abszolút második helyre. De majd júniusban… A csapat szuper volt, mint mindig, köszönöm az odaadásukat!

A következő állomás a június 18-26. között Horvátországban rendezett ORC Világbajnokság lesz, ami zömében pályaversen, az egy újabb kihívás.”- nyilatkozta Józsa Márton a befutó utáni percekben.

Fotó: Wild Joe

Infó: http://www.wildjoesailing.com

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.06.21.
Kép

A sármos színész egy ügyvéd szerepével lett híres tizenöt éve, legújabb filmjében, Az igazság árában pedig ismét védőügyvédet...   Tovább »
2011.10.15.
Kép

Az Észak-Írországban született színészt magassága és tehetsége egyaránt a legnagyobbak közé sorolja. Az utóbbi években pályája...   Tovább »
2011.03.14.
Kép

Az írek nemzeti kincse Eithne Patricia Ní Bhraonáin néven született az ország észak-nyugati részén, Donegal megyében. Az Orinoco Flow...   Tovább »
2011.04.29.
Kép

Uma Thurman, Tarantino harcos istennője, a Ponyvaregény ikonja, az egykori modell, két gyermekes családanya és A-kategóriás szupersztár ma...   Tovább »
2014.02.20.
Kép

Kurt Cobain, a punk rock valaha élt legnagyobb királya 47 éves lenne, ha 27 éves korában nem dördül el az a végzetes puskalövés, amely...   Tovább »