Elsősegély - terhesség idején PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Alexandra Kiadó   
2010. október 18. hétfő, 16:26

A várandósság idején egy sor változás megy végbe a nő szervezetében; testtömege nő, melle megnagyobbodik, kellemetlen tünetek jelentkezhetnek.
Ebben az időszakban a nőnek ismernie kell az egészségi és tudatállapot minden apró változásának jelentőségét, hogy elkerülje a szövődményeket, amelyek őt és a magzatot érhetik.


Terhességi hányinger


Mi okoz hányingert a terhesség idején?
- A terhesség első három hónapjában végbemenő hormonális változások
- A szaglás érzékenységének fokozódása
- A gyomor fokozott savtermelése

A terhes kismamák 80%-a szenved a hányingertől. Az első 3 hónap után a hányinger általában megszűnik, bár egyes esetekben az egész terhesség alatt fennmaradhat.


Miért nő a gyomor savtermelése?


- Ez a panasz nagyon gyakori a terhesség 9 hónapja alatt
- Az egész terhességi időszakban előfordulhat, de a leggyakrabban a terhesség utolsó három hónapjában valószínű
- A savas panaszokat az okozza, hogy a méh megnagyobbodásával elmozdulnak a hasi szervek, köztük a gyomor is. A testen belül a gyomor helyzetváltoztatásával a gyomorsav közelebb kerül a nyelőcsőhöz, ez okozza a kellemetlen savas tüneteket.
- Kérjünk a gyógyszerésztől megfelelő savlekötőt


A kismama étrendje


- A terhesség sikere jórészt attól függ, hogy az anya mennyiben tud kiegyensúlyozott étrendet tartani egész idő alatt
- A babát az anya táplálja, tehát az anya által elfogyasztott étel határozza meg a magzat tápláltságát
- A terheseknek két fő elvet kell szem előtt tartania: változatosság és mennyiség
- A változatos étrend azt jelenti, hogy mind a hat fő táplálékcsoportból kell fogyasztani (hús, zöldség, gyümölcs, gabonafélék, tojás és tejtermék).


Alvászavararok


- A magzat növekedésével alvászavarok léphetnek fel
- Gondot jelenthet a terhesség első 3 hónapjában a növekvő mell okozta kellemetlen érzés és az általános rossz közérzet
- Az alvásra javasolt testhelyzet a bal oldalon fekvés, ez a legkedvezőbb a keringésnek. Így elkerülhető az aranyér, a gyomor- és emésztési panaszok megjelenése.
- A terhes nő ne szedjen altatót, helyette inkább igyon egy pohár meleg tejet

Elsősegély
Alexandra Kiadó
Terjedelem: 294 oldal
Ár: 2999 Ft

Ez a különösen hasznos és értékes kézikönyv az elsősegélynyújtás átfogó irányelveit tartalmazza, ismerteti, mi a teendő a különböző balesetek és sürgősségi állapotok esetén. Biztosítja, hogy gyorsan hozzájussunk a szükséges információkhoz számos speciális helyzetben. A balesetek és vészhelyzetek mindig akkor jelentkeznek, amikor a legkevésbé várjuk, ezért mindig tartsuk a kezünk ügyében az Elsősegély kézikönyvet. A kötetből megtudhatjuk, mi a teendő ételmérgezés, asztmás roham, görcsrohamok, ájulás és eszméletvesztés, szívmegállás, pánik és szorongásos roham, balesetek, mérgezés és egyéb sürgősségi helyzetek esetén. Emellett megismerhetjük az elsősegély alapszabályait és megtudhatjuk mi az, ami feltétlenül szükséges az otthoni elsősegély-felszereléshez.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Szülés várható
időpontja kalkulátor

Meddig tart a várandóssága? Kalkulátorunk segítségével ellenőrizze, hogy mikorra várható a baba érkezése!

Tovább »
Kínai termékenységi naptár

Ősi naptárunk segítségével megtudhatja, hogy leendő babája kislány lesz-e vagy kisfiú.

Tovább »
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.29.
Kép

Robert a nem túl távoli 1986-ban jött világra Londonban, májusban tölti be a 25-öt. Már 15 évesen csatlakozott egy amatőr...   Tovább »
2011.10.18.
Kép

Október 14-én, pénteken nagy sikerrel mutatta be a Centrál Színház az Egy nyári éj mosolya című Broadway-musicalt Törőcsik Mari,...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »
2013.03.16.
Kép

Életemben először a hangját hallottam. Tizenéves lehettem, és egy kalózos filmet néztem otthon, a tévében. A főszereplőnek olyan...   Tovább »
2012.04.16.
Kép

A zord éghajlatú skót felföld számos karakteres férfit adott a világnak: gondoljunk csak Sean Connery-re, Rod Stewartra, Ewan McGregorra vagy...   Tovább »