Eperlekvár - anyukám receptje PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Ági mama   
2010. december 17. péntek, 19:39

alt

Hozzávalók:

1 kg eper
25 dkg cukor
szalicil
(gézlapok a lekötéshez)


Elkészítés:

1.) Első nap: Az epret megmossuk, megtisztítjuk és egy fazékba tesszük. Ráöntjük a cukrot, majd a fazekat lekötjük egy tiszta gézzel, és 1 napig állni hagyjuk az epret.
2.) Második nap: Az epret a tűzhelyre tesszük, és a közepesnél kicsit nagyobb lángon gyöngyöző forrás mellett, óvatosan - ÁLLANDÓAN keverve - 10-15 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd újra lekötjük a gézzel, és egy napig állni hagyjuk.
3.) Harmadik nap: Megismételjük a 2. napi főzést, majd forrón tiszta üvegekbe töltjük a lekvárt. Köménymag nagyságú szalicilt teszünk minden egyes üvegben az eper tetejére, majd lezárjuk az üvegeket. Száraz dunsztba (párnák közé vagy hűtőtáskába) tesszük 1 napra a befőtteket. Decemberben, az első hóeséskor nyitjuk ki az első üveget. :o)

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!