Epres sütemény PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Eszter   
2011. március 02. szerda, 13:16

Epres sütemény

Beküldte: Ágika

Elkészítés ideje: 1 óra
Nehézségi fokozat: közepes
Pénztárcabarát: kiadós


Hozzávalók:

42 dkg liszt
28 dkg vaj
14 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 tojás sárgája
reszelt citromhéj + lé
1-2 kanál tejföl

sütőpor
1/2 kupica rum

A tetejére:
1 kg eper
10 dkg összetört piskóta
3 tojás fehérje
20 dkg cukor


Elkészítés:

1.) Egy mély tálban összegyúrjuk a következőket: liszt, sütőpor, csipet só, reszelt citromhéj, vaj, vaníliás cukor, cukor, 3 tojássárgája, 2 kanál tejföl, 1 evőkanál rum. A tésztát gyorsan kell összegyúrni, különben az olvadt vajtól ragacsos lesz!
2.) Kibélelünk egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral, beletesszük a kinyújtott tésztát, megszurkáljuk és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
3.) Amíg a tészta sül, a tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a 20 dkg cukrot és néhány percre a hűtőbe tesszük (hogy nehogy összeessen).
4.) A babapiskótát egy zacskóba tesszük és nyújtófával porrá törjük.
5.) Kiszedjük a sütőből a félig sült tésztát, rászórjuk a babapiskóta-port, azon szétterítjük a megmosott epret, majd a keményre vert habot.
6.) A süteményt visszatesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórhatjuk tálalás előtt, úgy még finomabb.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!