Felavatták a „Taktikai házat” Gyálon PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Okolicsányi Marius   
2011. április 01. péntek, 19:27

Osztatlan sikert aratott az újonnan épült „Taktikai Gyakorló Objektum” a gyáli lőtér hivatalos megnyitóján. A különleges gyakorló pályát számos speciális fegyveres alakulat fogja használni kiképzéseik során. A BHSE Sportlövő Szakosztály versenyzői is ezen a lőtéren készülnek majd megmérettetéseikre.


Hirt Ferenc ogy. képviselő fővédnökségével nyitották meg az akadálymentesített gyáli lőteret, amelyet szinte teljes egészében felújítottak. Ezentúl a kerekesszékkel közlekedők is igénybe vehetik a 25, 50 és 150 méteres pályák bármelyikét. A két rövidebb lőcsatornával rendelkező pálya az épületen belül található, ám a hosszabb lőtávolságú lőállások is fűthetőek télen, így a versenyekre készülő sportlövészeknek nem szükséges többé a téli időjárás viszontagságainak kitenni magukat.

A megnyitó beszédet követően, az ORFK RSZKK csapata tartott taktikai gyakorló bemutatót a rendvédelmi szervek és a sajtó képviselői számára.


A bemutató első részében a taktikai házban voltak láthatóak a gyakorlatok, majd egy autós elfogásnak is tanúi lehetett a nagyközönség. A fejlett zárt láncú videó rendszernek köszönhetően, 16 kameraállásból lehetett végigkövetni a taktikai házban lefolytatott bemutatót.


A PSA-Hungary stressz tréning bemutatót tartott, amelynek lényege szerint, realisztikus szituációkban gyakorolhatnak a résztvevők, majd tevékenységük taktikai és pszichológiai szempontból is elemzésre kerül.


Az eseményen többszörös magyar és nemzetközi lövészbajnokok, olimpiai és paralimpiai bajnokok mutatták be, hogy miként készülnek egy-egy versenyükre. A nemzetközi versenyek éllovasai közül a rendezvényen alkalom volt Dávid Krisztina, dr. Hammer László, Jambrik István, Joó Éva, Sike Renáta és Varga Károly edzéseit megtekinteni, ám lehetőség volt találkozni Simonyi Ottó rendőr alezredessel, aki kilencszeres mesterlövő világbajnok, valamint Farkas Bertalannal, az első magyar űrhajóssal is.


E lőtér, különböző egyesületek és szervezetek segítségével és szakmai támogatásával került felújításra, így a  „Rescue24 Tűzoltó és Kutató Mentő Nemzetközi Csoport” valamint a BHSE Sportlövő Szakosztály is jelentősen hozzájárult az átalakítások megvalósításához, illetve a BHSE sportlövői ezentúl itt tartják edzéseiket is.

A kialakított pályák és a taktikai ház alkalmasak rendvédelmi szervek és más fegyveres szervek speciális alakulatainak kiképzésére, IPSC, IDPA hazai és nemzetközi versenyeinek, illetve biztonsági cégek FBŐ lövészeteinek lebonyolítására, továbbá a szabadidős lövők számára különféle szituációs lőgyakorlatok megvalósítására.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.12.08.
Kép

Ian Somerhalder karrierje érdekesen alakul, hiszen a szép vonásokkal megáldott, modellként befutott fiatalember olyan szerepben lett...   Tovább »
2012.03.06.
Kép

A múmia sztárja is – mint annyian a filmszakmában – magyar felmenőkkel dicsekedhet. Édesanyja osztrák pszichológus, édesapja pedig magyar...   Tovább »
2010.10.06.
Kép

Heidi Klum újra is újra bebizonyítja a világnak, hogy a modellkarrier összeegyeztethető az anyasággal. Sőt, a Victoria Secret legszebb...   Tovább »
2011.03.14.
Kép

Az írek nemzeti kincse Eithne Patricia Ní Bhraonáin néven született az ország észak-nyugati részén, Donegal megyében. Az Orinoco Flow...   Tovább »
2011.07.29.
Kép

Angelina Jolie-t lehet szeretni, lehet őt nem kedvelni, de az vitathatatlan, hogy nem mindennapi jelenség. Vérbeli nőstény, akinek határozott...   Tovább »