Feng Shui a fürdőszobában PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. január 30. vasárnap, 09:52

Otthonaink egyik legfontosabb helyszíne a fürdőszoba - legalábbis a feng shui tanításai szerint, hiszen ez az a hely, ahol megszabadulunk a minket ért fizikai és lelki szennyeződéstől, vagyis a negatív energiáktól, a rossz csí- től. Nem mindegy ezért, hogyan rendezzük be a vizes helyiséget.

alt

A vízzel való mosakodás a nap végén valóban nem pusztán testi felfrissülést jelent, hiszen egy kád forró fürdőben az ember képes arra, hogy ellazuljon, megszabaduljon az őt ért stressztől, idegességtől, és az egész napos hajtástól, teljesítmény-kényszertől. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a fürdőzés relaxáció, mely során lelkileg is megtisztulunk. Vigyázni kell azonban arra, hogy a régi csí-től, vagyis az elhasznált víztől mindenképp megszabaduljunk, hiszen ez depressziót, a negatív érzéseink megrekedését és lelki problémákat okozhat hosszú távon.

alt

Mit tehetünk?

- Függönyök helyett használjunk tejüveges vagy sötétített ablakokat, reluxákat, bambusz rolókat, de mindig ügyeljünk arra, hogy a napsugarak szépen megvilágítsák az egész teret.

- Amennyiben a helyiségben van ablakunk, minden nap szellőztessünk, ezzel mindig friss csí-vel töltjük meg a fürdőszoba levegőjét, amely segít a felfrissülésben.

- A hazánkban nagyon divatos és széles körben elterjedt textil kádkilépő helyett használjunk fapadlót vagy fa járólapokat és gondoskodjunk a helyiség optimális fűtéséről, hogy mindig könnyen ki tudjon száradni a vizes blokk.

- A vizes törölközőket, fürdőköpenyeket ne a fürdőszobában szárítsuk, hanem - amennyiben lehetőség van rá -, a szabadban, vagy a teraszon, mosókonyhában, stb.

- Tegyünk a fürdőszobába friss zöld növényeket, ezek beszívják a nedvesség és a pára jó részét, és kedvező hatással vannak a csí áramlására.

- A vécé és a lefolyók fedelét mindig tartsuk zárva, mivel itt hajlamos "elszökni" a csí, ráadásul az itt lefolyó örvénylő víz negatív csí-t teremt, ami megzavarhatja a házban élők lelki nyugalmát, illetve, ha módunkban áll, ne tegyük a vécét az ajtó mellé.

- Igyekezzük úgy kialakítani a fürdőszobát, hogy mindenképp legyen ajtaja, kerüljük az összevont megoldásokat.

alt

Feng shui a babaszobában >>>

Feng shui lépcsők >>>


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.07.07.
Kép

Graceland, vagyis Elvis Presley otthona az USA egyik legkedveltebb látnivalója. A memphisi birtok, ahol egykor a rock király élt népes...   Tovább »
2011.12.08.
Kép

Ian Somerhalder karrierje érdekesen alakul, hiszen a szép vonásokkal megáldott, modellként befutott fiatalember olyan szerepben lett...   Tovább »
2011.03.29.
Kép

Robert a nem túl távoli 1986-ban jött világra Londonban, májusban tölti be a 25-öt. Már 15 évesen csatlakozott egy amatőr...   Tovább »
2013.03.16.
Kép

Életemben először a hangját hallottam. Tizenéves lehettem, és egy kalózos filmet néztem otthon, a tévében. A főszereplőnek olyan...   Tovább »
2011.03.14.
Kép

Az írek nemzeti kincse Eithne Patricia Ní Bhraonáin néven született az ország észak-nyugati részén, Donegal megyében. Az Orinoco Flow...   Tovább »