Feng shui és a bejárat PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. március 02. szerda, 21:41

Otthonunk bejárata sokkal többet elárul rólunk, mint gondolnánk. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a bejárati ajtó és környéke a "bemutatkozásunk" a külvilág felé, hiszen a hozzánk érkezők ezt látják először belőlünk.


Így hát nem mindegy, hogy a bejárati ajtónk milyen anyagból készült, milyen színű, és mi van a környezetében. Rendezett az előterünk, vagy netán itt tároljuk a használaton kívüli virágcserepeket vagy takarító eszközöket? Virágcserepek díszítik a szabad helyeket, vagy a kukába való zsákokat tartjuk itt? Az ajtón a nevünk van, vagy valami ízléses, szezonális dekoráció? Kopott, öreg lábtörlőnk van, vagy mindig tiszta, új és rendezett? Itt tartjuk a saras, kitaposott cipőinket, vagy örökzöldekkel és mutatós kaspókkal töltjük ki a rendelkezésre álló helyet? Ebből is látszik, hogy a bejáratunk kinézete abszolút rólunk mesél, szavak nélkül, mondhatni ez az első kapcsolatunk a külvilággal, érdemes tehát e szerint kialakítani.

Az első szabály: a rendezettség. Bár kényelmes az ajtó elé tenni a szemetet, a seprűt, a saras cipőt, a szelektív kukába szánt műanyag flakonos zsákokat, mégsem ez a legjobb hely ezek számára. A bejáratunk legyen letisztult és rendezett. Érdemes rendbe tenni, mert hisszük vagy sem, rövid időn belül az életünkben is pozitív változások fognak bekövetkezni, mégpedig az emberekkel való kapcsolatainkban. A bejáratunk akkor áraszt pozitív energiát, ha hívogató, nett és barátságos. Fontos, hogy a hozzánk érkezők örömmel, és jó kedvvel jöjjenek be hozzánk. S hogy mivel érhetjük ezt el?


Tisztaság, rend

Az ajtónk és a bejárat környéke mindig legyen rendben tartva. A rendszeresen kirázott, és időnként lecserélt lábtörlőn kívül csak örökzöldeknek, szezonális növényeknek és ízléses dekorációknak adjunk itt helyet, esetleg (ha eresz alatt van az ajtónk), és széles a bejárati ajtóhoz kapcsolódó balkonunk, akkor az ajtó melletti pihenőbe kitehetünk egy szép padot, kis asztalt székekkel, romantikus lámpással, esetleg egy esernyőtartót és ha van gyerekünk, az ő "úti" játékait.

Növények

Az örökzöld és a szezonális növények kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy mindig kerek levelű, dús formájú növényeket válasszunk. Kerüljük a szúrós, tüskés levelű növényeket, valamint az olyan dézsás cserjéket, amelyek ritkásak, szárazak, alig élnek. A növények sugározzanak egészséget és életerőt. Mindig gondozzuk őket, sose legyenek kiszáradva,gazoljunk, takarítsuk el a száraz, lehullott leveleket.


Lépcső

Amennyiben bejárati ajtónkhoz lépcsősor vezet, könnyen elillanhat a felgyorsult csi, ezért érdemes valamilyen szélharangot, csengőt vagy más lógó dekorációt az ajtó fülé akasztani, esetleg egy bagua tükröt, amely megtöri és szétszórja a pozitív energiát. A lépcsőkön felgyorsuló energiát lassítják a rajtuk elhelyezett cserepes növények, amelyek barátságossá varázsolják a feljárót.

Az ajtó mérete

Mivel a legtöbben kész házakba / lakásokba költözünk be, nem sokat variálhatunk azon, mekkora legyen az ajtó mérete, ám amennyiben mégis van módunk bejárati ajtót választani, vegyük figyelembe a következőt: Az ajtó mérete mindig harmonizáljon a ház méretével, ergo: nagy házhoz nagy ajtó, kis házhoz kis ajtó dukál. Ha a ház méretéhez képes túl nagy ajtót választunk, elillanhat rajta az energia, amely pénzügyi helyzetünk gyors romlásához vezet, míg az indokolatlanul pici ajtón egyszerűen nem tud bemenni a csi.


Feng shui és a lépcsők >>>

Feng shui a fürdőszobában >>>

Feng shui a babaszobában >>>


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.06.21.
Kép

A sármos színész egy ügyvéd szerepével lett híres tizenöt éve, legújabb filmjében, Az igazság árában pedig ismét védőügyvédet...   Tovább »
2011.03.29.
Kép

Robert a nem túl távoli 1986-ban jött világra Londonban, májusban tölti be a 25-öt. Már 15 évesen csatlakozott egy amatőr...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

Rékasi Károly színművésszel kihívást jelentő szerepekről, átlényegülésről, neves tanítókról, útravalóról, próbákról, és az...   Tovább »
2012.06.25.
Kép

Paul Bettany a világ egyik legfelkapottabb angol színésze, aki bebizonyította, hogy nem csak a prózai szerepekben tud kiemelkedő produkciót...   Tovább »
2010.10.15.
Kép

Alig múlt húsz éves, nevét mégis az egész világ ismeri, és több rajongót tudhat maga mögött, mint a régi idők felpolcolt mellű,...   Tovább »