Fogyózni tudni kell? PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Nada   
2011. május 27. péntek, 00:00

Tizenhat éves voltam és 58 kiló, amikor anyám így szólt: édesem, biztos vagy benne, hogy azt a második hamburgert is be kell falnod? És sokatmondóan bámult a hasamon dudorodó hurkámra.


alt

Forró nyár volt, épp akkor értünk haza a városból, anya is, én is ledobáltuk a ruháinkat és melltartóban, bugyiban rohangáltunk a lakásban. Még útközben, hazafelé vettünk a sarki árusnál 2-3 hamburgernek reklámozott fasírtos bucit, amiből legalább három fej főzőhagyma lógott ki csábos karikákra szeletelve, ezért nem tudtam neki ellenállni.
Szóval ültem a hambival szemben, rémült tekintetem a hasamra esett, aztán felpattantam, a tükörhöz rohantam, és megnéztem magam úgy istenigazából, könyörtelenül, elölről, hátulról. És kicsordult a könnyem.


De mi az az anorexia?


Vége az életemnek, vége a fiatalságomnak, minden reménynek oda, vénlány maradok, egy hájas, undorító, dagadt, lottyad, rezgőhájú sertésszűz mindörökre.
És mivel akkoriban az anorexia fogalmát még nem nagyon ismertük, belevágtam hát a háromnapos diétába, amitől mindenki viszolyogva kapott a gyomrához, ugyanis mindenki túl volt rajta már legalább egyszer, és mindenki meg is sínylette már legalább egyszer, úgyhogy tudták, miről beszélek. Viszont három nap alatt három kilót lehetett vele fogyni.
Leírom, hátha ismerős:

Paradicsomlé diéta


Reggeli: 10 deka párizsi, 1 pohár paradicsomlé, 2 főtt tojás, üres kávé
Ebéd: 10 deka párizsi, 1 pohár paradicsomlé, 2 főtt tojás
Vacsi: 10 deka párizsi, 1 pohár paradicsomlé, 2 főtt tojás

De mi az a bulémia?


A második nap közepe táján, ha csak kemény tojás szagot érzett az ember, máris legszívesebben elrohant volna hányni, de nem rohant, mert akkoriban a bulémia fogalmát sem nagyon ismertük. A szocializmus embertípusa ugyanis tisztelte a testét, meg a kaját, amit fáradságos munkával megtermelt a köz, nem tékozolta hát bele a klotyóba, és főleg nem sanyargatta magát, hanem ha fogyni vágyott, kocogni ment, vagy kollektív munkában szemetet szedni a közeli parkba, de leginkább nem is vágyott fogyni, mert a szocialista embertípuson eleve nem volt egy gramm felesleg sem.
Na, nem ragozom, lényeg, hogy a három kiló, sutty, elillant, és én újra csak 55 kiló voltam, ami igazán jól állt nekem, bár akkor sem lehetett rám azt mondani, hogy nyeszlett volnék.

Most viszont még ennél is több vagyok. Ühüm. Mondhatni, többtöbb. És ez iszonyú. Borzasztó! Rémisztő!!!

Energia-felhasználási kalkulátor >>>

BMI kalkulátor >>>

GI és kalória táblázat >>>

Napi energiaszükséglet kalkulátor >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Energia-felhasználási kalkulátor

Kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy az egyes mozgásformák segítségével mennyi energiát használ fel x idő alatt.

Tovább »
Napi energiaszükséglet kalkulátor
Ellenőrizze, mennyi a korának, nemének és magasságának megfelelő napi energiaszükséglete!
BMI kalkulátor

Mennyi a testtömeg-indexe? Megfelelő, vagy van mit változtatni az étrendjén? Ellenőrizze!

Tovább »
GI és Kalória táblázat

A Glikémiás index megmutatja, milyen gyorsan szívódik fel az adott élelmiszer szénhidrát tartalma a szervezetben. Az alacsony GI értékű ételek telítettséggel töltenek el, és hosszú távon könnyedén fogyhatunk velük,
míg a magasak farkaséhséget okoznak.

Tovább »
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.21.
Kép

Hiszik vagy sem, Gregor Bernadett félénk gyermek volt, akinek esze ágában nem volt szavalni az iskolai ünnepségeken, és sosem kereste a...   Tovább »
2011.04.25.
Kép

Jet Li, Amerika első számú kínai sztárja nem csupán sporteredményeivel és dollármilliókat hozó filmjeivel, hanem adományozó vénájával...   Tovább »
2011.10.18.
Kép

Október 14-én, pénteken nagy sikerrel mutatta be a Centrál Színház az Egy nyári éj mosolya című Broadway-musicalt Törőcsik Mari,...   Tovább »
2011.03.01.
Kép

A brit színész jó ideig élte az ismert, de sztárnak nem nevezhető színészek nyugalmas életét. A legújabb Bondként azonban személye...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »