Fokhagyma krémleves PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Cinege   
2010. december 16. csütörtök, 22:03

alt

Hozzávalók:

7-8 gerezd fokhagyma
1,5 liter erőleves
3 púpozott evőkanál liszt + víz
3 dl tejföl
4 kocka mackósajt
bors
1 csokor petrezselyem


A tálaláshoz:
olívaolajjal megkent pirítós
reszelt sajt

Elkészítés:

1.) A fokhagymákat megpucoljuk, áttörjük. Az erőlevest felmelegítjük.
2.) A lisztet egy bögrébe tesszük, és 2 merőkanálnyi erőlevessel csomómentesre keverjük. A leveshez adjuk, és átforraljuk.
3.) Lehúzzuk a levest a tűzről, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a macisajtokat, a tejfölt, a petrezselymet, majd botturmix segítségével az egészet krémesre mixeljük.
4.) Visszatesszük a tűzre, kicsit megborsozzuk, és forrón, olívaolajjal megkent pirítóssal és reszelt sajttal tálaljuk.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!