Fokhagymás fűszerolaj PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Andika   
2010. december 17. péntek, 11:04

alt

Hozzávalók:

2 kisebb (380 ml-es)
vagy 4 db (200 ml-es) üveg
25 db fokhagymagerezd

A díszítéshez:

lenvászon
raffia
fagolyók
pici toboz
kis ezüstfenyő ágacska

Elkészítés:

1.) Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket.
2.) Egy lábasba öntjük az olívaolajat, és takarék lángon, lassan felmelegítjük. Beletesszük az olajba a fokhagymagerezdeket, és állandó kevergetés mellett 20-25 percig sütjük őket. (Addigra a fokhagymagerezdek is megpuhulnak).
3.) Eztán elzárjuk a gázt, és az olajat a fokhagymával együtt hagyjuk kihűlni.
4.) Fém szűrőkanállal kiszedegetjük a fokhagymákat, majd az ízes fokhagymaolajat tiszta üveg(ek)be öntjük. Az üveget jól záró dugóval légmentesen lezárjuk.
5.) Durva lenvászonból kivágunk egy pohár segítségével egy kört, és raffiával az üveg tetejére kötjük. Apró tobozzal, fagolyókkal, kis fenyőággal díszíthetjük.
Salátákra, pizzára, halakra, sült zöldségekre kitűnően használható.
Fontos! Az olajat 2 héten belül használjuk fel!

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!