Füge vodkában PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Böske   
2010. december 17. péntek, 11:01

alt

Hozzávalók:

20 dkg apró aszalt füge
0,5 dl narancsszörp
1 citrom leve
kb. 3 dl vodka
fahéj
szegfűszeg
2 evőkanál kandiscukor


Elkészítés:

1.) A fügét befőttesüvegbe tesszük. Ráöntjük a narancsszörpöt és a citromlevet, beleszórjuk a fűszereket, meg a kandiscukrot, és annyi vodkával töltjük meg, hogy a fügét ellepje.
2.) Az üveget lezárjuk, és már mehet is a hűtőbe, ahol legalább 2 hétig érleljük. Ez idő alatt a fügék meghíznak, szépen kigömbölyödnek, megpuhulnak.

Ötlet: Más aszalt gyümölcsökkel is próbálkozhatunk, és ugyanezzel a lével, akár vegyesen is rakhatjuk őket az üvegekbe!

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!