George Clooney, a Comói-tó szerelmese PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2011. május 06. péntek, 05:00

George Clooney vélhetően ma is a legkeresettebb agglegények egyike annak ellenére, hogy híresen nősülés-ellenes, követhetetlen sűrűséggel cserélgeti barátnőit, és a mai napon betöltötte az ötödik X-et.


George Timothy Clooney 1961. május 6-án Lexingtonban (Kentucky, USA) látta meg a napvilágot Nicholas Joseph Clooney és Nina Bruce Warren második gyermekeként. Nővére Ada, azaz Adelia névre hallgat. Édesapja egy televíziós társaságnál volt műsorvezető (napjainkban újságíróként dolgozik), így mondhatni, a kis George "filmezésre született", s ezt bizonyítandó, már 5 évesen apja műsorában szerepelt. Érettségi után ugyan egyetemre ment, ám hamar abbahagyta tanulmányait, hogy a filmezéssel foglalkozhasson, ugyanis nagybátyja, José Ferrer filmjében apró szerepet kapott. Hogy-hogynem, nagynénje Hollywoodban lakott, így a színészbabérokra pályázó fiatalember beköltözött hozzá, és elhatározta, minden esélyt megragad a híressé váláshoz. Castingokra kezdett járni, de nem kellett sokáig várnia, hiszen rögtön az első alkalommal kiválogatták egy rövid sör reklámba.

Clooney ezek után színészetet kezdett tanulni a Beverly Hills Playhouse-ban, és hamarosan siker koronázta szorgalmát: szerepet kapott a Grizzli II: A pusztító című filmben, amit hasonló kaliberű filmek, és több tévésorozat követett. Az áttörést a Vészhelyzet Ross dokija hozta meg számára, akit 5 éven keresztül játszott. Népszerűségének köszönhetően Tarantino is felfigyelt rá, akinek több sztár (így Uma Thurman és John Travolta) is köszönheti a sikereit, és felkérte az Alkonyattól pirkadatig című vámpíros-vérengzős film főszerepére. Clooney-t az évek során többször jelölték Emmy-re, Golden Globe-ra, és elnyerte az MTV Movie Awardot. Ezek után egymást követték a szerepek: a színész játszott a Jóbarátokban, a Szép kis napban, majd a Pacemakerben és a Batman-ben. Utóbbi alakítását nagyon lehúzták a kritikusok, ezért George a visszatért a jól bevált akcióhős szerepekhez, és elvállalta a Mint a kámfor, majd a Sivatagi cápák filmeket.

Magánélete mindig is nagyon foglalkoztatta a sajtót, és bár örök agglegénynek kiáltották ki, George valójában volt már házas... 1989-ben elvette Talia Balsam színésznőt, akivel 3 évig élt együtt. Korábban Travolta jelenlegi feleségével, Kelly Prestonnal járt, majd számos híresség megfordult a karjaiban: többek között Denise Crosby, Brooke Langton és Lisa Snowdown. 2000 óta saját produkciós irodát vezet, legnagyobb sikerét és keresetét pedig az Ocean's Eleven újra átdolgozott filmváltozatában érte el. Rendezőként is kipróbálta magát az Egy veszedelmes elme vallomásaiban - filmjét Arany Medve díjra jelölték a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

Clooney az adakozó sztárok közé tartozik, így évek óta tagja az Afrikai éhezőket segítő jótékony szervezeteknek és misszióknak. Harcos tagja a Not On Our Watch szervezetnek, amely az emberirtások és tömeges áttelepítések ellen lép fel. 2008-ban Békecsúcs díjat kapott, és jelenleg is komoly munkával igyekszik támogatókat keresni az ENSZ-nek. Szabadidejében legszívesebben a Como-i tó partján lévő villájában pihen, állítása szerint csak itt tud igazán kikapcsolni, és évek óta kizárólag itt érzi magát otthon.

Monica Bellucci, a világ egyik legszebb nője >>>

Vincent Cassel, a gallok büszkesége >>>

Uma Thurman: Tarantino múzsája >>>

Gerard Butler, a skótok nemzeti kincse >>>

James Franco az Oscar közelében >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2010.10.06.
Kép

Heidi Klum újra is újra bebizonyítja a világnak, hogy a modellkarrier összeegyeztethető az anyasággal. Sőt, a Victoria Secret legszebb...   Tovább »
2010.10.15.
Kép

Alig múlt húsz éves, nevét mégis az egész világ ismeri, és több rajongót tudhat maga mögött, mint a régi idők felpolcolt mellű,...   Tovább »
2011.03.20.
Kép

Az idei év eddig az Oscar-díj jegyében telt a sármos színész számára: jelölést kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriában, és ő...   Tovább »
2012.06.27.
Kép

Nyáron ünnepli a 77. születésnapját Donald Sutherland, akit a nagyközönség annak idején A Piszkos tizenkettő, majd a Kelly hősei című ...   Tovább »
2011.03.10.
Kép

Illényi Katica hegedűművésznő nem véletlenül lett világhírű. Énekel, táncol, színésznőként, műsorvezetőként is briliáns, és...   Tovább »