Gesztenye befőtt PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Mari nagyi   
2011. november 04. péntek, 00:00

alt

Hozzávalók:

1 kg gesztenye
40 dkg cukor
1 vaníliarúd
üvegenként 1-1 evőkanál rum


Elkészítés:

1.) A gesztenyét héjastul puhára főzzük (forrástól számítva kb. 20 perc alatt). Hideg víz alatt lehűtjük, majd megtisztítjuk.
2.) A cukorból 3 dl vízzel és a vaníliarúddal szirupot főzünk. Beletesszük a gesztenyéket, és lassú tűzön 5 percig forraljuk. Kisebb üvegekbe töltjük, a tetejére 1-1 evőkanálnyi rumot öntünk, és az üvegeket jól lezárjuk.
3.) Az üvegeket a forrástól számítva 10 percig gőzöljük, majd a gőzben hagyjuk kihűlni.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!