Híres látnokok, beteljesült jóslatok PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Alexandra Kiadó   
2010. október 18. hétfő, 13:39

A jövőbe látás esetében valamilyen úton-módon bepillantást nyerünk a jövőbe, míg a balsejtelem egyfajta rossz előérzet, amelyet megfogadva elkerülhetünk egy negatív eseményt.


E két fogalom az emberiséggel egyidős, de a többségünk ma is mindennap tapasztal effélét - sokszor érezzük úgy, hogy bizonyos dolgokat meg kellene, vagy éppenséggel nem kellene megtennünk. Nemegyszer hallani olyanokról, akiknek egy belső hang azt súgta, ne szálljanak fel egy bizonyos repülőre vagy vonatra, majd később megdöbbenve hallották, hogy a repülőgép lezuhant vagy a vonat kisiklott. Néha viszont hiába harcolunk a sorsunk ellen, végül mindig utolér a végzet. Vajon ekkor mi a helyzet a szabad akarattal: talán előre meg van írva, hogy mikor fogunk meghalni? Egyesek szerint akkor távozunk, amikor távoznunk kell - halálunk helyét és idejét illetően nincs helye tévedésnek. Mások viszont úgy gondolják, életünk során több lehetőség közül választhatjuk ki, hogy mikor akarunk meghalni.

Megérzések, sugallatok


Mint a legtöbb okkult technika esetében, itt is meg kell tanulnunk minél pontosabbá tenni az ösztönös megérzéseinket. Ennek a legjobb módja, ha odafigyelünk rájuk, s a sugallatoknak megfelelően cselekszünk. Sejtéseinket jegyezzük le egy külön erre a célra szánt naplóba: először magát a megérzést, majd azt, hogy mit tettünk, végül a következményeket. Figyeljünk oda a megérzéseinkre, de ne elemezzük túlzottan.

A balsejtelmek lehetnek egészen hétköznapiak, de hátborzongatóak és jelentőségteljesek is. Például kint ragyogó napsütés van, mégis viszünk magunkkal esernyőt - s lám, később valóban esni fog. Vagy váratlanul aggódni kezdünk az egyik barátunk miatt, és később kiderül, hogy az illető eltörte a lábát.
Nagyon sok eset ismert, amikor valaki látott vagy megsejtett egy nagy volumenű eseményt - sajnos ezeknek a nagy része valóban tragédiába torkollott.


Jeanne Gardner és Kennedy halála


Nem minden jövőbe látó tudja értesíteni a szenvedő alanyt, amikor baljóslatú üzeneteket kap. Egy elképesztő példát szolgáltatott erre Jeanne Gardner. Ez a nyugat-virginiai háziasszony egész életében hallott hangokat, amelyek figyelmeztették bizonyos eseményekre. 1967-ben egy hang azt mondta neki, hogy Robert Kennedy merénylet áldozata lesz. Egy évvel később, június elején, a hang újra figyelmeztette, hogy Kennedy szenátort június 5-én a kora hajnali órákban egy alacsony férfi fogja megölni egy "hajókonyhán". Az üzenet ezekkel a szavakkal ért véget: "Sirhan, Sirhan". Mrs. Gardnert annyira felzaklatta az egész, hogy június 4-én Washingtonban, egy könyvkiadónak rendezett konferencián (ahol önéletrajzának igyekezett kiadót találni), több ember füle hallatára kifakadt, mondván, Kennedyt másnap reggel meg fogják gyilkolni egy konyhában. Így is történt: Kennedy néhány órával később meghalt, miután 1968. június 5-én 0 óra 15 perckor a Los Angelesi Ambassador Hotel konyhájában lelőtte egy alacsony férfi, akit Sirhan Sirhannak hívtak.
Mrs. Gardner figyelmeztetése nem csupán pontossága és részletessége miatt figyelemre méltó, hanem azért is, mert a gyilkosságot megelőző este fültanúk sokasága előtt hangzott el.


Cherio és a Titanic katasztrófája

Sok embernek volt már rossz előérzete azzal kapcsolatban, hogy egy adott napon vagy egy bizonyos járművön nem szabad utaznia. A Titanic 1912 április 10-én futott ki első útjára Southamptonból, s már indulása előtt többen megsejtették a tragédiáját. A gőzösről a közvélemény úgy hitte, hogy elsüllyeszthetetlen, így ezeket a balsejtelmeket egy legyintéssel félretolták. Nos, W. T.  Stead bizonyosan azok között volt, akik nem akartak tudomást venni a figyelmeztetésekről. Stead attól rettegett, hogy a maffia meggyilkoltatja, ezért felkereste Cheriót, a híres tenyérjóst. 1911 júniusában Cherio levelet írt Steadnek, melyben közölte vele, hogy csupán a víz okozhatja végzetét. Óva intette az újságírót attól, hogy vízi járműre szálljon, különösen 1912 áprilisának közepén, máskülönben "olyan nagy veszélyben lesz az élete, hogy még a legrosszabb is megtörténhet". Steadnak jegye volt a Titanicra, ezért figyelmen kívül hagyta Cherio intését. Április 15-én a gőzös jéghegynek ütközött, s Stead vízbe fúlt.
Ez a történet egyértelmű példája annak, hogy Cherio nagyszerű jövőbelátó volt. Nem csak a tenyérjóslás, hanem a numerológia és az asztrológia területén is legendás volt a pontossága. Steadnek tisztában kellett lennie ezzel, hiszen Cherio az óceán mindkét partján óriási tiszteletnek örvendett, mégis úgy döntött, hogy egyfajta félreértelmezhetetlen kötelességtudatból felszáll a Titanicra.
A történet egy másik kérdést is felvet. Vajon mi történt volna Steaddel, ha Londonban marad, és nem hajózik ki a Titanic-kal? Talán valamilyen más - vízzel kapcsolatos - módon éri utol a végzete?


Jane Struthers: A spiritualitás bibliája
Alexandra Kiadó

Nagyság: 145x165 mm
Terjedelem: 400 oldal
Ára: 2.999,- Ft

Ebből a rendkívül részletes könyvből átfogó képet kaphatunk pszichikai képességeinkről. Az első fejezet végén találunk egy tesztet, amellyel lemérhetjük, hogy okkult erőink mennyire aktívak, majd a továbbiakban megismerkedhetünk olyan alapvető technikákkal, mint a földelés, a kiegyensúlyozás, az energiagyógyítás, a pszichikai védelem felállítása vagy a szellemi vezetőinkkel való kapcsolattartás. Megtanulhatjuk, hogyan jósolhatunk tarot-kártyával vagy rúnákkal, hogyan kommunikáljunk a háziállatainkkal, miként szólíthatjuk angyali segítőinket vagy lelhetünk rá a lélektársunkra. A könyv végén a pszichikai képességek jegyzéke segíti, hogy felismerjük saját erőinket, s elkezdhessük fejleszteni.

Jane Struthers asztrológus, tarot-jós, gyógyító és ezoterikus író. Nagy-Britannia egyik legismertebb női magazinja, a Bella házi csillagjósa. Számos televízió- és rádióműsorban szerepel, továbbá több könyv szerzője, többek között a The Palmistry Bible (A tenyérjóslás bibliája), The Art of Tea-leaf Reading (A tealevéljóslás művészete) és 8 Ways to Tell Your Fortune (A jövendőmondás 8 módja) című műveké.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.02.17.
Kép

Február 18-án ünnepli születésnapját John Travolta, Hollywood nagy visszatérője, akinek nemrégiben született meg harmadik gyermeke,...   Tovább »
2011.04.25.
Kép

Jet Li, Amerika első számú kínai sztárja nem csupán sporteredményeivel és dollármilliókat hozó filmjeivel, hanem adományozó vénájával...   Tovább »
2012.04.16.
Kép

A zord éghajlatú skót felföld számos karakteres férfit adott a világnak: gondoljunk csak Sean Connery-re, Rod Stewartra, Ewan McGregorra vagy...   Tovább »
2012.03.06.
Kép

A múmia sztárja is – mint annyian a filmszakmában – magyar felmenőkkel dicsekedhet. Édesanyja osztrák pszichológus, édesapja pedig magyar...   Tovább »
2011.07.29.
Kép

Angelina Jolie-t lehet szeretni, lehet őt nem kedvelni, de az vitathatatlan, hogy nem mindennapi jelenség. Vérbeli nőstény, akinek határozott...   Tovább »