Hyundai élménynap Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2011. augusztus 23. kedd, 18:30

Családi élménynapon jártunk a Hyundai meghívására

Egy márka megítélésében komoly szerepe van, a márka-öntudatnak, azaz hová pozicionálják saját magukat a népes piacon.


A Hyundai folyamatosan erősödik, lendületesen hódít évről évre, egyre nagyobb teret az újautók piacán. Közben a válság miatt maga a torta zsugorodott, míg a Hyundai szelete csak nőtt, s nő azóta is.


Felnőtt ez a márka. Kiváló autókat kínál reális áron, rendkívül kedvező háttérrel. Itt az ideje, hogy végre a magyar piac is komolyan vegye ezeket az autókat! A Hyundaiosok kitettek magukért, az agglomeráció nyugati peremén, mondhatni exkluzív környezetben egy luxusszállodában látták vendégül fontosabb partnereiket és az újságírókat.


Így kell ezt csinálni! Meg kell mutatni, ezek a modellek, bizony az ötcsillagos hotel parkolójában is ugyanolyan jól mutatnak, mint a golfklub, vagy a jachtklub előtt. Így van, az Accent-es, Pony-s időszaknak vége, bátran beállhatunk a német luxuskocsik mellé is, hiszen nincs miért szégyenkeznünk, a mi autónk is tud annyit, mint azok, esetleg kicsit jobb áron! Tehát aki lebiggyesztett szájjal nézi autónk orrán a „H” Hyundai emblémát, az csak azért teszi, mert mit sem tud a feltörekvő márkáról. Ez pedig legyen már az ő baja.


A családi Élménynap kedves gesztus volt, a kicsik és nagyok is jól érezhették magukat. Míg apu a sajtótájékoztatón szívta magába a híreket, addig anyu és a kis hercegnők főzhettek Rákóczi Ferivel. Az eredmény legalább akkora érdeklődésre tartott számot, mint maguk az autók. Az alkotók végül örömmel fogyasztották el műveiket.


Az esemény fő apropóját az új modellek próbaúttal egybekötött bemutatása jelentette. Az ínyencek is kiélhették magukat, egyszerre négy új modellt is ki lehetett próbálni, úgymint: i40, Elantra, Veloster és Genesis Coupe. Rendelkezésre álltak még az ix35 és a SantaFe. A próbavezetés hossza, tekintettel a népes érdeklődő seregre korlátozott volt, így most csak rövid ízelítőt adunk, az érzés kedvéért. Később mindegyik modellről részletes tesztet közlünk.


Elantra: Külső méreteit meghazudtoló óriás belsővel fogadja utasait. Mindenkinek jó szívvel ajánlható, aki nem márkanév és méret-függő. A külső alapján elvárt szépség bent is fellelhető, modern, jól összerakott autó benyomását keltette.


i40: Az igazi autópálya-vadász. Csendesen suhan, ahogy a nyíl szeli a légóceánt, s közben lágyan ringatja utasait. Kanyarokban kezes, élmény vele minden autópálya fel és lehajtó. A középkategória egyik eminens jelöltje. Jó áron kiváló minőséget nyújt, nagyon komoly extralistával. Cégautónak szánják, de családok privát autójaként is kiválóan teljesíthet. Tőlünk nyugatabbra, már komoly elismerés övezi, aminek az autóstársak néha hangot is adnak. Büszke lehet az a családfő, aki ilyen hintóval nyaraltatja szeme-fényeit.


Veloster: Az igazi kedvencem. Noha jómagam méretfüggőként bolondulok a dzsipekért és szabadidő autókért, mégis ez gyakorolta rám a családi napon a legkomolyabb hatást. Ez egy igazi szerelem-gyerek. Látszik rajta, a tervezők örömükben alkották, s minden részletét szívvel dolgozták ki. A külseje megoszthat sokakat, az ajtó konstrukciója órákra lefoglalhat magasan képzett embereket is. De mindez nem számít! A közérzet, amit már álló helyzetben is nyújt semmihez sem hasonlítható. Sugározza az élet szeretetét. Munkára fogva pedig elkápráztat váltójával, kormányával és kanyarvadász mivoltával. Az ereje nem lehengerlő, sokat váltva okosan kell vezetni.


Sosem gondoltam volna, hogy sámli méretű autó ekkora mosolyt csalhat az arcomra, és ennyi élményt adhat. Annyi bánatom van csupán, egyelőre csakúgy, kedvtelésből még nem hozhatom haza. Hátha egyszer, majd nem kell racionális szempontokat is figyelembe vennem autó vásárlásakor, s pusztán érzelmi alapon szerezhetek egy ilyen hétvégi örömautót!


Genesis Coupe: Szelídítetlen telivér. Erős, darabos, hangos, meggyőző. Igazi kihívás sportszerető autórajongók számára. Ez sosem lesz tucat autó.A többiekkel, mint ix35 és SantaFe, már foglalkoztunk korábban is, továbbá hamarosan összehasonlító teszttel jelentkezünk. Versenytársaik nem lesznek mások, mint saját kétpetéjű ikreik (Sportage és Sorento)!A fejlődés végre elérte a katalógusokat is, immár a háromlapos szükségnyomtatványokat messze túlszárnyaló, az autók színvonalát hűen tükröző, minőségi, vastag, bőséges információt és illusztrációt tartalmazóval kínálják ezeket a remek masinákat. Csak gratulálni tudunk, és teljes szívből kívánjuk a folytatás is legalább ilyen legyen! Előbb-utóbb az előítéletei bűvöletében élő hazai piac is kellő figyelmet szentel a Hyundai márkának!

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
kacirc  - beszámoló   |2011-08-26 08:12:07
Remek riport,élményszerű beszámoló a jobbnál jobb kocsikról és az eseménydús napról.
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.