Hyundai ix35 FCEV üzemanyagcellás SUV PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Sajtóközlemény   
2011. október 04. kedd, 20:51

Az EU hivatalnokai vezethetik az üzemanyag-cellás
Hyundai ix35 FCEV-t


  • A parlamenti képviselők, a politikai döntéshozók 2012 márciusáig tesztelhetik az ix35-öst
  • Több mint 30 darab üzembe helyezett üzemanyag-cellás jármű 2012-ben; nyilvános piaci bevezetés 2015-ben

Offenbach, 2011. október 4.

Az Európai Bizottság által támogatott Üzemanyag-cellák és Hidrogén Közös Vállalkozás (Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking, FCH JU) a Hyundai ix35 üzemanyag-cellás gépkocsit (FCEV) választotta ki demonstrációs járművének, amellyel valós körülmények között tesztelik és népszerűsítik majd a hidrogén üzemanyag-cellás technológiát.


A mai napon, az FCH JU által, Brüsszelben szervezett „Közös technológiai kezdeményezések: innováció akcióban” kiállításon tett bejelentés értelmében az Európai Parlament tagjai, a biztosok, az EU hivatalnokok és egyéb politikai döntéshozók 2012 márciusáig személyesen is kipróbálhatják az ix35 FCEV modellt.


Ezzel a döntéssel a Hyundai egy újabb fontos lépést tett a hidrogén üzemanyag-cellás elektromos járművek 2015-re tervezett, piaci bevezetése felé. A 2010-es Genfi Autószalonon bemutatkozott ix35 fontos újdonságokat vonultat fel a korábbi generációs Hyundai FCEV modellekkel szemben, többek között 55 százalékkal jobb hatótávolságot, illetve 80 százalékkal alacsonyabb gyártási költségeket biztosít.


A Hyundai még 2000-ben mutatta be Santa Fe FCEV típusát. Az autógyártó azóta globális vezető szerepet tölt be a hidrogén üzemanyag-cellás technológiák fejlesztése terén, és külön üzemanyag-cella kutatórészleget tart fenn koreai Öko-technológiai Kutatóintézetében.


Idén a Hyundai az üzemanyag-cellás járművek dániai szállításához és felhasználásához szükséges infrastruktúra létesítésére vonatkozó szándéknyilatkozatot írt alá a koppenhágai önkormányzattal.

„Az ix35 FCEV-hez hasonló üzemanyag-cellás járművekben komoly lehetőségek rejlenek. Nagyban hozzájárulhatnak a széndioxid-kibocsátás elleni küzdelemhez, a szénhidrogénektől való függőségünk felszámolására irányuló törekvésekhez, és fontos tényezőivé válhatnak a gazdasági növekedésnek. Biztos vagyok benne, hogy képviselőtársaim az Európai Parlamentben megragadják ezt az alkalmat, és kipróbálják, mennyire állja meg a helyét valós körülmények között a hidrogén technológia” – mondta Maria da Graça Carvalho, az európai parlament tagja, az ipari bizottság tagja és az FCH-JU képviselője.


„Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy az Üzemanyag-cellák és Hidrogén Közös Vállalkozás a Hyundai ix35 FCEV modellt választotta európai bemutató járművéül. Teljes mellszélességgel támogatjuk az FCH JU azon erőfeszítéseit, hogy megismertessék a hidrogén és üzemanyag-cella technológiák előnyeit a vezető politikai döntéshozókkal és véleményformálókkal. A mai bejelentés saját, különböző európai kormányzati szervekkel végzett munkánkat is támogatja. Reményeink szerint 2012-re több mint harminc darab Hyundai ix35 FCEV modellt fogunk üzemeltetni szerte a kontinensen” – tette hozzá Chang Kyun Han, a Hyundai Motor Europe elnöke.


Az ix35 FCEV a Hyundai többszörösen díjnyertes kompakt szabadidőjárművén, az európai vásárlók számára tervezett és fejlesztett ix35 modellen alapul.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.21.
Kép

Hiszik vagy sem, Gregor Bernadett félénk gyermek volt, akinek esze ágában nem volt szavalni az iskolai ünnepségeken, és sosem kereste a...   Tovább »
2011.03.20.
Kép

Az idei év eddig az Oscar-díj jegyében telt a sármos színész számára: jelölést kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriában, és ő...   Tovább »
2012.05.06.
Kép

Paul Wesley egy csapásra vált világsztárrá a Vámpírnaplók szédületes sikerének köszönhetően. Mára lányok, asszonyok milliói követik...   Tovább »
2011.04.25.
Kép

Jet Li, Amerika első számú kínai sztárja nem csupán sporteredményeivel és dollármilliókat hozó filmjeivel, hanem adományozó vénájával...   Tovább »
2012.05.29.
Kép

A francia színész nem érte be kevéssel: sikeres hazájában és a nagyvilágban egyaránt, ő nyerte el a világ egyik legszebb nőjének kezét,...   Tovább »