Ian Somerhalder, a rossz fiú PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2011. december 08. csütörtök, 00:00

Ian Somerhalder karrierje érdekesen alakul, hiszen a szép vonásokkal megáldott, modellként befutott fiatalember olyan szerepben lett világsztár, amely valójában roppant negatív...


... és mégis, megformálójának köszönhetően ma nők milliói imádják a sötét lelkű, ám mégis roppant vonzó Damon Salvatorét.

Ian Joseph Somerhalder 1978. december 8-án a Louisiana állami Covingtonban született. Szülei: Edna és Robert, testvérei Bob és Robin. Ian kisfiúnak is nagyon szép volt, ezért szülei ösztönzésére 10 évesen már modellként dolgozott. Bár a reklámfotózásokkal gyorsan és elég jól keresett Iannak ez nem volt elég, ezért hét évvel később úgy döntött, színész szeretne lenni.

Viszonylag későn, 22 évesen kapta meg első jelentős szerepét a Will és a haverok című tévé sorozatban, amelyben egy iskolaigazgató fiát, Hamilton Fleminget játszotta. Később a Vonzás szabályaiban kapott szerepet, amelyben Jessica Biellel szerepelt együtt, és ezt követte a Bérgyilkosok diadala, és a nálunk is nagy sikerrel vetített Lost című sorozat.

A világhírt mégsem ezek, hanem a Vámpírnaplókban alakított karaktere, Damon Salvatore hozta meg neki. Damon voltaképp egy százötven éves vámpír, aki válogatás nélkül vesz el emberéleteket, ha inni támad kedve, és előszeretettel gyötri "vegetáriánus", azaz állati vérrel táplálkozó, és ezáltal jó vámpírrá válni igyekvő öccsét, Stefant (Paul Wesley). Igen ám, de a két fiú egy véletlen folytán (létezésük során nem először) ugyanabba a lányba, a bájos Elena Gilberbe (Nina Dobrev) lesz szerelmes. A film szövevényes történetében helyet kap horror, romantika, krimi, thriller és minden, ami az igazán jó kikapcsolódáshoz kell.

Ian szerepe nem mindennapi: Damon ugyanis rossz fiú. Öl, lop, verekedik, bosszút áll, hirtelen haragú, indulatos, az alkoholt sem veti meg, és bármikor, bárkivel kikezd, ha szemrevalónak találja a kiszemelt hölgyet. Egyszerre több nőt is szédít, nincsenek gátlásai, sem érzései - vagy mégis? Elena Gilbert ugyanis olyan érzéseket ébreszt benne, amelyet Damon maga sem ért... Ian Somerhalder mintha erre a szerepre született volna. Égszínkék szemei földöntúlivá varázsolják sötét hajával keretezett világos bőrét, és színészi játékát látva szemernyi kétségünk sem marad afelől, hogy Damon Salvatorét jobb lenne elkerülni... de aztán alig várjuk a következő részt, és az újabb eseményeket, amelyekben ő szerepel.

Ian méltán lett világsztár, noha "munkássága" nem túl hosszú múltra nyúlik vissza. Sikereit Robert Pattinson hirtelen jött népszerűségéhez mérik, s kritikusaik úgy gondolják, a jövő zenéje, hogy a fiatal sztárok mit tesznek le a vámpíros szerepek után az asztalra, ez fogja ugyanis megmutatni, hogy filmbeli karakterük avagy tehetségük volt oly sokszínű, hogy rajongók millióit vonzza a képernyők elé...

Dim lights Embed Embed this video on your site

Érdekességek

- Ian imádja a Twittert, ahol már több, mint 724 ezer követője van...

- Tisztaságmániás

- Kétszer volt a Guess reklámarca

- A Hollywood Life szavazásán népszerűbb volt, mint Robert Pattinson

- Katolikus iskolába járt

- Vezetékneve dédnagyapjától származik, aki nem is volt vérrokona

Nina Dobrev, a vámpírok szerelme >>>

Vámpírnaplók: élet az árnyak között >>>

Robert Pattinson: a vegetáriánus vámpír >>>

Twilight inspirálta ékszerek >>>

Kristen Stewart tündöklése >>>

Taylor Lautner célba ért >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.20.
Kép

Az idei év eddig az Oscar-díj jegyében telt a sármos színész számára: jelölést kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriában, és ő...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

Rékasi Károly színművésszel kihívást jelentő szerepekről, átlényegülésről, neves tanítókról, útravalóról, próbákról, és az...   Tovább »
2011.04.26.
Kép

Első televíziós fellépése óta - nem véletlenül - Freddie Mercuryhez hasonlítják elementáris erősségű, kristálytiszta hangját. Tabáni...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »
2011.03.01.
Kép

A brit színész jó ideig élte az ismert, de sztárnak nem nevezhető színészek nyugalmas életét. A legújabb Bondként azonban személye...   Tovább »