Jaguar és Land Rover prémium szalonmegnyitón jártunk Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2011. október 04. kedd, 22:00

Jaguar, Range Rover, Land Rover újra otthonosan nálunk!

Megnyitó, ami jóval túlmutat önmagán. Itt nem pusztán szalon nyílt, hanem egy új életmód és felfogás hazai bázisa.

2011.10.01.-től a British Automotive Hungary Kft látja el a fenti presztízsmárkák hazai képviseletét. A megbízatás kezdetben öt évre szól, figyelembe véve azonban a hátteret adó Binck csoport eddigi sikereit, jó eséllyel mondhatjuk, lesz ez annál sokkal több is!

Mit is jelent az újfajta életmód és felfogás? Itt nem pusztán autóeladásról van szó. Sokkal inkább, közös utazásról. Nem, ne gondoljuk, senki nem fog mellénk ülni potyautasként az importőrtől. Az utazás alatt, itt, az autó életciklusát végigkísérő szolgáltatáscsomagról van szó. A luxusautókhoz kivételes bánásmód is jár. Markó Zoltán márkaigazgató elmondása szerint, ügyfeleik ideje kifejezetten drága. Ezért, igény esetén szervizszolgáltatás alkalmával, időt spórolva a kedves tulajnak, adott címen felveszik az autóját, a szakszervizben elvégzik rajta a szükséges javításokat, majd a kívánt címre visszajuttatják az autót.

Ez roppant kényelmes, igazgató hölgyek és urak, beérve munkahelyükre átadják autójuk kulcsait a Jaguar vagy Rover kiküldött szakemberének, majd pár értekezlet múltán, még aznap vissza is kapják azt, felkészítve az újabb 20-30.000 kilométer megtételére. Amennyiben a kedves tulaj komolyabban összenő kedvenc autójával, az sem gond, maga is beviheti autóját a márkaszervizbe. A karbantartás ideje alatt a munkafolyamatokat, táblagépén követheti az ügyfél. Ez magasztosan hangzik, de mi az a táblagép? Jaaa, hát, amit ajándékba adnak az autóhoz. Több ez, mint puszta szezonális akció, talán így az ajándék szó sem annyira találó. Nevezzük inkább kelléknek, ugyanis átadáskor teletöltik azt, mindenféle hasznos ismerettel autónkról, ide értve a kezelési utasítást is. Ez már a modern változata a régi írásbeliségnek. Nem kell papír, nincs környezetszennyezés, tartalma változtatható. Még nekem is új, pedig az iPhone generációhoz tartozom. Funkcióit tekintve számítógépnek nevezném, érintőképernyős kezelését és megjelenését, pedig az iPhone-hoz hasonlítanám, persze a táblagép annál jóval nagyobb. Mondtam én, prémium! Magától értetődően a környezet és a kiszolgálás is osztályon felüli. Engem magával ragadott ez a világ. A szalonban ugyanolyan kiváló anyagok veszik körül a betérőt, mint majdani, vagy éppen a már meglévő, szervizbe hozott autójában.

Maga a választás sem egyszerű, egy teljes szekrény van tele külső, belső színmintákkal, bőr és szövet ülésborítás-mintákkal, műszerfal és dekorbetét szín-és anyagmintákkal. Aki oly szerencsés, hogy ilyen autót választhat magának, szánjon elég időt a neki legmegfelelőbb kombináció összeállítására. Ezen múlik ugyanis minden. Ezt fogja a dugóban ücsörögve, vagy a napsütötte szerpentinen hajtva, vagy országokat átszelve évekig szemlélni. Környezetünk jelentősen hat ránk, térképezzük fel, milyen emberek vagyunk, milyen környezetben érezzük magunkat a legjobban. A Jaguaron, vagy a Roveren nem fog múlni, csak mondjuk meg, mire vágyunk!

Európa, sőt a brit luxus hazánkba érkezett! Mostantól nem kell érte egy plusz métert sem megtennünk! Fillérre annyiba kerülnek itthon ezek a modellek, mint német országban.

A Jaguar és a Rover is megújult. Úgy külsőre, mint műszaki tartalomban. Nagyon komolyan vették a minőség javítást, reméljük, sokunk profitálhat majd belőle! A műszaki újdonságok jórészét tesztjeinkre tartogatjuk, most elöljáróban csak annyit: az Evoque, háromfokozatú mágneses felfüggesztést kap. Bár SUV, hatalmas kerekei és hajtása lehetővé teszi, komoly terep meghódítását is. Hiába, nagy kedvencem Jeremy Clarkson a Top Gear-ből, bármit tesztel offroad, ha elakad, mindig egy Range Rover-ért kiált!

A tartalom mellett a stratégia is megváltozott, a Jaguar XF sorozatba beépítették a valaha Jaguárba gyártott legtakarékosabb dízelmotort. Tették mindezt azért, hogy a tehetősebb cégek vezetői, a német prémium autóikból nyugodtan, és gazdasági oldalról is védhető módon pattanhassanak át gyermekkoruk álommárkájának mai modelljébe. Ez érdekes lesz, reménykedve várjuk a hazai autópark színesedését!

Ízelítőül álljon itt néhány kép, a mai ünnepélyes megnyitóról!

Köszönjük a British Automotive Hungary Kft meghívását és szíves vendéglátását!

Foto: Aszódi Ádám

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
aMan  - A kedvenc fotóm...   |2011-10-13 13:22:16
A kedvenc fotóm a fentiek közül a Land Rover hátsó ajtaja. Ez az ajtó szerintem nem evilági embereknek készült... bonyolultabbnak tűnik mint egy automatamosógép programtáblázata. :)
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.