Japán: a cseresznyefa virágzás ünnepén PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Ordódy Eszter   
2013. április 14. vasárnap, 00:00

A japánok tudnak valamit: értékelik azt a meseszép folyamatot, amint a cseresznyefák tavasszal habos, hófehér és halvány rózsaszín virágokba öltöznek, és édes illattal, éteri hangulattal varázsolják el az lombjaik alatt megpihenőket.


A japán hanami szó "virágnézést" jelent, amelyet Japánban a tavasszal nyíló cseresznyefák virágzásának ünnepével kötnek össze. Az ünnep általában március végén kezdődik, és május elejéig is eltarthat - a virágok nyílási intenzitásától függően. Számukra ez (érthető módon) olyan fontos ünnep, hogy a média az ország minden részéről rendszeres jelentést nyújt az embereknek a virágzás állapotáról. 

Dim lights Embed Embed this video on your site

A legnagyobb cseresznyefákkal borított parkok pedig megtelnek piknikezőkkel, akik reggeltől estig a fák alatt üldögélnek, beszélgetnek, heverésznek, relaxálnak, élvezik a természet meseszép ajándékának csodáját. A parkokat ilyenkor általában színes lampionokkal borítják, ezzel is növelve az ünnep amúgy is fenséges fényét. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legszebb képeket a Japán hanamiról, ami bizony, idén már el is kezdődött... :-)

{cikkgaleria 68}

Dim lights Embed Embed this video on your site


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2013.03.16.
Kép

Életemben először a hangját hallottam. Tizenéves lehettem, és egy kalózos filmet néztem otthon, a tévében. A főszereplőnek olyan...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

A húsz éves színésznő tehetsége mellett egy dologban már gyermekkorában is jeleskedett: hitt abban, hogy imái meghallgatásra kerülnek......   Tovább »
2011.12.08.
Kép

Ian Somerhalder karrierje érdekesen alakul, hiszen a szép vonásokkal megáldott, modellként befutott fiatalember olyan szerepben lett...   Tovább »
2011.05.06.
Kép

George Clooney vélhetően ma is a legkeresettebb agglegények egyike annak ellenére, hogy híresen nősülés-ellenes, követhetetlen sűrűséggel...   Tovább »
2011.04.25.
Kép

Jet Li, Amerika első számú kínai sztárja nem csupán sporteredményeivel és dollármilliókat hozó filmjeivel, hanem adományozó vénájával...   Tovább »