Japán: a cseresznyefa virágzás ünnepén Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Ordódy Eszter   
2013. április 14. vasárnap, 00:00

A japánok tudnak valamit: értékelik azt a meseszép folyamatot, amint a cseresznyefák tavasszal habos, hófehér és halvány rózsaszín virágokba öltöznek, és édes illattal, éteri hangulattal varázsolják el az lombjaik alatt megpihenőket.


A japán hanami szó "virágnézést" jelent, amelyet Japánban a tavasszal nyíló cseresznyefák virágzásának ünnepével kötnek össze. Az ünnep általában március végén kezdődik, és május elejéig is eltarthat - a virágok nyílási intenzitásától függően. Számukra ez (érthető módon) olyan fontos ünnep, hogy a média az ország minden részéről rendszeres jelentést nyújt az embereknek a virágzás állapotáról. 

Dim lights Embed Embed this video on your site

A legnagyobb cseresznyefákkal borított parkok pedig megtelnek piknikezőkkel, akik reggeltől estig a fák alatt üldögélnek, beszélgetnek, heverésznek, relaxálnak, élvezik a természet meseszép ajándékának csodáját. A parkokat ilyenkor általában színes lampionokkal borítják, ezzel is növelve az ünnep amúgy is fenséges fényét. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legszebb képeket a Japán hanamiról, ami bizony, idén már el is kezdődött... :-)

{cikkgaleria 68}

Dim lights Embed Embed this video on your site


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.