Japán banán-diéta Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: L.Á.   
2011. február 17. csütörtök, 17:50

Nem mintha a japánoknak szükségük lenne fogyókúrára, mégis tőlük ered ez az igen nagy népszerűségnek örvendő diéta, amely segítségével rövid idő alatt leadhatunk néhány kilót, és még koplalnunk sem kell.

A szabály nagyon egyszerű: minden reggel, éhgyomorra egy vagy két banánt kell enni, és hozzá egy nagy pohár szoba hőmérsékletű vizet inni. Ebédre (du. 2 óráig) és vacsorára (este 7 óráig) együk, amit szoktunk, ami jólesik. Csokoládét, nassolni való édességeket ne együnk, és feküdjünk le minden nap éjfél előtt!

E koplalás-mentes diétát Sumiko Watanabe gyógyszerész találta ki néhány évvel ezelőtt, hogy segítsen férjének megszabadulni a túlsúlyától. A diéta olyan jól sikerült, hogy azóta a szerző Banán Diétáról szóló könyvét csak Japánban 730 ezer példányban adták el a megjelenést követően, így a hatékony fogyókúrát néhány hét alatt megismerte a világ. Azóta számos híresség állt ki a banán diéta mellett, így a banán-őrület még magasabbra hágott.

A banán diéta népszerűsége abban rejlik, hogy
- olcsó, hiszen nem kell különösebb összegeket költeni csodaszerekre, porokra, tapaszokra és ételszállító cégekre,
- egészséges, hiszen a banán tele van hasznos ásványi anyagokkal és vitaminokkal (A-, U-, E-vitamin, réz, vas, mangán, foszfor)
- zsírégető hatású, mivel egyedi anyagcsere-fokozó keményítőt tartalmaz
- jó hatással van az emésztésre magas rosttartalma végett
- könnyen emészthető, ezért nem kell tartani gyomor-panaszoktól, ha banánt eszünk reggelire

Bár a legtöbb dietetikus nem osztja a banán-mániát, a világháló tele van banán-diéta fórumokkal, és sok pozitív véleményt lehet hallani a fogyókúráról. Mi azt mondjuk, érdemes kipróbálni - de a diéta elkezdése előtt mindenki egyeztessen háziorvosával vagy dietetikusával! S aki kipróbálta, kérjük, ossza meg velünk is a véleményét!

Energia-felhasználási kalkulátor >>>

BMI kalkulátor >>>

GI és kalória táblázat >>>

Napi energiaszükséglet kalkulátor >>>


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.