Kaszinótojás francia salátával PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Eszter   
2012. december 18. kedd, 00:00

alt

Kaszinótojás hozzávalói:

10 tojás
mustár
margarin
majonéz
tejföl
petrezselyem

bors

Franciasaláta hozzávalói:

1 csomag (500 g) fagyasztott vegyes zöldség
1 kis doboz konzerv kukorica
1 fej lilahagyma csíkokra vágva
tartármártás

bors
ételízesítő

Díszítésnek:

1 fejes saláta / jégsaláta
tojás
paradicsom
kígyóuborka
majonéz

Kaszinótojás elkészítése:

1.) Megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat, félbevágjuk őket, és egy kiskanállal kikotorjuk a belsejüket. A tojássárgákhoz hozzákeverünk egy kis mustárt, margarint, majonézt, tejfölt és egy kevés apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba.

Franciasaláta elkészítése:

1.) A tartármártás elkészítése: összekeverünk 4 dl tejfölt, 1 dl majonézt, 1 teáskanál mustárt, egy csipet sót és cukrot. Utólag sózzuk, borsozzuk - ízlés szerint.
2.) A franciasaláta elkészítése: Forró sós vízben megfőzzük a zöldségeket, majd lecsepegtetjük, és egy tálra rakjuk, hogy kihűljön.
3.) Hozzákeverünk egy kis doboz konzerv kukoricát, egy fej csíkokra vágott lila hagymát, és végül a tartármártást.
4.) Egy tálat kibélelünk fejes saláta levelekkel, ráöntjük a franciasalátát, és a tetején szép sorban végigpakoljuk a kaszinótojásokat.
5.) Minden tojás közé félbe vágott uborka karikákat és minden tojás alá és fölé félbe vágott paradicsomkarikákat teszünk.
6.) A tojások tetejére egy-egy csepp tartármártást teszünk, és egy-egy szem kukoricát. (A tartármártás miatt nem csúszik le a tojásról.)

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!