KTM Xbow PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2011. július 04. hétfő, 00:00

KTM X-bow - a váratlan találkozás.A nálam lévő egyik tesztautóval, gondoltam mielőtt megírom a cikket, megyek még egy esős kört. Milyen jól tettem!
Átérve az egyik szomszédos településre, betértem az egyik benzinkútba egy kis frissítő üdítőért. Sokkal többet kaptam.

Alig hittem a szememnek, egy KTM X-bow ácsorgott a bejárathoz közel, az eső elöl menedéket keresve.


Tesztautómból kipattanva, rögtön a mellette ácsorgó fiatalemberhez siettem, és neki szegeztem a kérdést, az övé-e? Készségesen válaszolt, hogy igen, sőt vezetni is lehet! Rátaláltunk a közös érdeklődésre és kérdés kérdést követett. Megtudtam, MARCI-1, azaz Kovács Márton az autó büszke tulajdonosa, aki nemcsak visz egy kört, hanem enged is vezetni. Miért teszi ezt?
Mert vezetéstechnikát oktat. Szerény ember lévén, nem ezzel kezdte, de kihúztam belőle, ő egyike annak a 130 embernek a világon, akiket a BMW istruktorként, azaz szak oktatóként elfogad. Erről is lesz még szó.
Az X-bow kibérelhető! Mi magunk megtapasztalhatjuk zárt pályán mit is jelent a fizika, hogyan kell rátalálni a tapadásra, milyen érzés, ha az emberre 2g erő hat kanyarban, és milyen az, ha 9másodperc alatt 200km/h-ra katapultál minket egy autó.
Ja, autó. Még az sem biztos, hogy az X-bow autó. Mint KTM leginkább motor, mint négykerekű inkább autó, mint kevlár-gépszörny talán versenyautó. A kérdés egyre több, s hogy választ találjunk rájuk, hamarosan teszt-beszámolóval jelentkezünk zárt pályáról.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
aMan   |2012-01-28 21:25:40
Ez nem semmi. De hát az életben vannak véletlenek... Érdekesek ezek az egyedi autók.
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.10.15.
Kép

Az Észak-Írországban született színészt magassága és tehetsége egyaránt a legnagyobbak közé sorolja. Az utóbbi években pályája...   Tovább »
2011.07.07.
Kép

Graceland, vagyis Elvis Presley otthona az USA egyik legkedveltebb látnivalója. A memphisi birtok, ahol egykor a rock király élt népes...   Tovább »
2012.02.24.
Kép

Ki ne emlékezne a copfos kislányra az E. T.-ből? Az anyai részről félig magyar Drew hétévesen lett sztár, de színészi pályafutását...   Tovább »
2012.09.05.
Kép

Farrokh Bulsara szinte egy idegen bolygóról érkezett a rock 'n' roll világába. Indiai zoroasztriánus vallású szülők gyermekeként a...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

A húsz éves színésznő tehetsége mellett egy dologban már gyermekkorában is jeleskedett: hitt abban, hogy imái meghallgatásra kerülnek......   Tovább »