Lexus GS 2012 bemutató a Reálszisztéma Budában PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2012. június 21. csütörtök, 15:37

Lexus GS 2012 próbaúttal egybekötött hivatalos bemutató

Az új GS tavaszi, statikus étvágycsináló bemutatóján, csak nézhettük, s hallgathattuk a sok műszaki csemegét. Ma, a Reálszisztéma, mint a Lexus budai fellegvára, adott otthont a rövid próbautas bemutatónak.

Milyen az új GS? A lényeget kiemelve, a vezetésre fókuszálva elmondhatjuk: egyértelmű és lélegzetelállító. Hosszabb együttélés esetén minden műszaki csemege, újdonság és ritkaság bőségesen tesztelhető. Aktív összkerék-kormányzás, Nano-tech, a dohányfüstöt még az utastéri kárpitokból is kirántó csodaklíma, aktív éjjellátó, Mark&Levinson csodahifi, amit nem kell hangosan hallgatni, hisz annyira részletgazdag audio élményt nyújt, mintha körül ülnének minket a zenészek, mind, mind remek dolgok. A szórakozásunkat és a kényelmünket szolgálják. Ezekről bővebben beszámolunk hosszabb tesztünk alkalmával.

Most nézzük magát az autót! A vezetési élmény a motor beindításával kezdődik. Igen, fontos a motor. A GS hybrid hajtással és egy 2,5literes V6-os benzinessel kapható. Rajtam kívül mindenki a hybrid vezetésére iratkozott fel, több órára előre lefoglalva azt az autót. Én pedig a mai hybridőrület ellenére úgy döntöttem, egy két és fél literes V6-ossal gurigázni nem is rossz dolog. Igazam lett. Hangja nincs, az ereje bitang, a váltója gyors és pontos. Hol itt a csoda? Pont ott, hogy a temérdek műszaki csemege és újdonság ellenére is, minden egyszerűen, magától értetődően működik. Semmi sem vonja el a vezető figyelmét. Letisztult formák vesznek körbe, logikusan elhelyezett kapcsolókkal. Körbe vesz a luxus, miközben semmi sincs túljátszva.

Az igazi „petrolhead”-ek nagy örömüket fogják lelni ebben az autóban. Mindent tud, de nem üvölti ránk, csak mint egy jó komornyik, kezünk ügyében tart mindent. Ez a művészet. Bárki teledobálhat egy autót gombokkal, de a gombok számát úgy minimalizálni, hogy az elérhető funkciók száma maximális legyen, s mindeközben csak akkor vegyük észre a gombokat, amikor szükségünk van rájuk, na, ez az igazi tervezés. Látszik a sok teszt, visszacsatolás, vevői vélemény felhasználása.

Mitől lélegzetelállító? Rossz úton is volt szerencsém próbálni, egyszerűen kisimítja a huplikat, gödröket. Kanyarban is tökéletesen tartja az ívet, hiába a keresztbordák sokasága, nem engedi el az utat. No és persze ott van még a V6-os. Ez kell az igazi mosolyhoz, az örömautózás itt indul. Mindezt megfejeli a hihetetlen csönddel. Nem láttam korábban még ilyet.

Nagyon várom már a hosszabb tesztet, addig, hogy kibírjuk, csatolok néhány képet a gyönyörűségről és a bemutatóról:

A meghívást köszönjük a Toyota Motor Hungary Kft-nek, a helyszínt pedig a Reálszisztéma Lexus Budának!

Foto: Aszódi Ádám

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.12.08.
Kép

Ian Somerhalder karrierje érdekesen alakul, hiszen a szép vonásokkal megáldott, modellként befutott fiatalember olyan szerepben lett...   Tovább »
2011.02.17.
Kép

Február 18-án ünnepli születésnapját John Travolta, Hollywood nagy visszatérője, akinek nemrégiben született meg harmadik gyermeke,...   Tovább »
2011.03.20.
Kép

Az idei év eddig az Oscar-díj jegyében telt a sármos színész számára: jelölést kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriában, és ő...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

Rékasi Károly színművésszel kihívást jelentő szerepekről, átlényegülésről, neves tanítókról, útravalóról, próbákról, és az...   Tovább »
2012.05.29.
Kép

A francia színész nem érte be kevéssel: sikeres hazájában és a nagyvilágban egyaránt, ő nyerte el a világ egyik legszebb nőjének kezét,...   Tovább »