Liam Neeson, az ír óriás PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: L.Zs.   
2011. október 15. szombat, 00:00

Az Észak-Írországban született színészt magassága és tehetsége egyaránt a legnagyobbak közé sorolja. Az utóbbi években pályája töretlenül ívelt felfelé, magánéletét azonban szörnyű tragédia árnyékolta be.


William John Neeson Észak-Írországban látta meg a napvilágot 1952 nyarának elején. Tanár akart lenni, de sorsa más irányt vett, amikor 1976-ban csatlakozott egy belfasti színtársulathoz. Két év múlva Dublinba költözött, ahol jelentős színpadi szerepeket játszhatott. Így fedezte fel John Boorman rendező, aki 1981-ben beválogatta a híres Excalibur című film gárdájába.

Három évvel később A Bounty című, szintén legendás filmben tűnt fel Mel Gibson, Anthony Hopkins, Laurence Olivier és Daniel Day-Lewis partnereként. Számos mozi- és tévéfilm után az igazi áttörést 1993-ban Steven Spielberg immár klasszikusnak számító filmje, a Schindler listája hozta el. Ezt követően játszott A nyomorultakban, a Star wars – Baljós árnyakban,  a New York bandáiban, az Igazából szerelemben és a Batman: Kezdődik!-ben. Az utóbbi néhány évben a 60 felé közeledő színész több akciófilmben is főszerepet kapott. Az Elrabolva, A szupercsapat, és legutóbb az április 14-én bemutatott Ismeretlen férfi mind azt bizonyítja, hogy Liam Neesonon nem fog az idő.

Liam NatashávalAz immár 30 éve sikeres színész a hölgyek számára sem közömbös. Olyan szép és híres színésznők, énekesnők szerelmét mondhatta magáénak, mint Helen Mirren, Barbra Streisand, Julia Roberts, Brooke Shields és Sinéad O’Connor. Az Igazit azonban Vanessa Redgrave lánya, Natasha Richardson személyében találta meg. 1994-ben házasodtak össze, fiaik, Michael és Daniel a következő két évben születtek meg.

A színészházaspár tizenöt évig élt példás családi életet, amikor is Natasha 2009 márciusában, 45 évesen végzetes síbalesetet szenvedett Kanadában. Férjét lesújtotta a veszteség, de lassacskán sikerült feldolgoznia a történteket.

Tavaly ősszel a hírek szerint többször látták egy 36 éves üzletasszonnyal, aki állítólag feltűnően emlékeztet Natashára. Hogy azóta még együtt vannak-e, arról nem szól a fáma…

Érdekességek:

A Schindler listája főszerepéért Oscar-díjra jelölték.

- Az Excalibur forgatásán jött össze a nála hét évvel idősebb Helen Mirrennel. Négy évig voltak együtt.

- Kamaszkorában bokszolt, ennek köszönheti törött orrát.

- Pályája elején nem kapott meg egy szerepet, mert 193 centijével túl alacsony volt hozzá. Helyette egy 213 centis színészt választottak.

Kapcsolódó cikkek:

Sztár portrék >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.10.20.
Kép

Ki hinné, hogy a csodálatos Monica már 47 éves? Az olasz lány modellként kezdte, majd színészi pályára lépett, így ismerhette meg a...   Tovább »
2012.06.27.
Kép

Nyáron ünnepli a 77. születésnapját Donald Sutherland, akit a nagyközönség annak idején A Piszkos tizenkettő, majd a Kelly hősei című ...   Tovább »
2012.02.24.
Kép

Ki ne emlékezne a copfos kislányra az E. T.-ből? Az anyai részről félig magyar Drew hétévesen lett sztár, de színészi pályafutását...   Tovább »
2011.05.15.
Kép

A híres francia énekesnő 1991 óta a neves francia divatház, a Chanel arca, és úgy tűnik, Karl Lagerfeld nem is akar megválni baba arcú...   Tovább »
2011.12.08.
Kép

Ian Somerhalder karrierje érdekesen alakul, hiszen a szép vonásokkal megáldott, modellként befutott fiatalember olyan szerepben lett...   Tovább »