Mazsolás zsemle PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Eszter   
2012. március 29. csütörtök, 00:00

mazsolás zsemle


Beküldte: Nórika

Elkészítés ideje: 30 perc
Nehézségi fokozat: könnyű
Pénztárcabarát: olcsó


Hozzávalók:

22 dkg burgonya
12 dkg liszt
1 tojás
5 dkg mazsola
0,5 dl tejszín
2 teáskanál barna cukor
1 1/2 teáskanál sütőpor
só, reszelt szerecsendió


Elkészítés:

Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A papírt kissé kivajazzuk. A felkockázott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük, majd összetörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a reszelt szerecsendiót. Felöntjük a tejszínnel, belekeverjük a tojást, és a mazsolát. Sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 8 részre osztjuk, majd 2 cm vastag. lapos korongokat formázunk belőlük. A zsemléket a sütőlemezre fektetjük. 15 percig sütjük. A sütőből kivéve megszórjuk barna cukorral.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!