Mélyvörös korall Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Leidecker Ági   
2011. január 18. kedd, 19:30

A korall ékszerek világszerte hódítanak. Viselésük nem újdonság, hiszen a háború előtti, elegáns világ úri hölgyei már a századforduló előtt is előszeretettel hordták a vöröses és sötétszürke árnyalatban ragyogó parányi gyöngyöket és szögletes rudacskákat.
alt


A virágállatok vagy korallok a csalánozók osztályához tartozó tengeri organizmusok. A korallok közé tartoznak a trópusi óceánokban élő korallzátonyokat alkotó organizmusok, amelyek kalcium-karbonátot kiválasztva hoznak létre szilárd vázat.

alt

Az elnevezés a görög „korallion” szóból származik, jelentése nem ismert. A korallok színe sokféle lehet: tüzes skarlátvörös, világos rózsaszín, szürke, fekete vagy egészen fehér. Színük eredetileg tompa fényű, csak a fényezés után nyerik el csillogó, hideg üvegfényüket - amely azonban a viselés során kissé megfakul. Megmunkálása viszonylag könnyű, ezért az ötvösvilág évezredek óta előszeretettel használja.

alt

A korall ékszereket a leggyakrabban a Halak-jegyű emberek kedvelik. Gyógyhatása elsősorban idegi eredetű panaszokban, alvászavar esetén, emésztési problémák esetén nyújt segítséget.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.