Milliós Bugatti porcelánnal, kaviártartóval PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: MTI   
2011. július 05. kedd, 10:27

A Bugatti ismét bizonyította, hogy nincs felső határ, ha luxusról van szó: az autógyár porcelán elemekkel tűzdelt modellt készített, a kocsiban még kaviártartó is van, ára pedig 1,65 millió euró (435 millió forint).


A Bugatti Veyron a szériában gyártott autók leggyorsabbika a világon, a L'Or Blanc (Fehérarany) nevű modell azonban túltesz összes elődjén - írta az El País című spanyol napilap (www.elpais.com).

A modellel a Volkswagen érdekeltségébe tartozó autógyár és a KPM berlini porcelánműhely rukkolt elő. Ugyan a porcelánmanufaktúra 248 éves múltra tekint vissza, ilyen megbízatásnak azonban ritkán tett eleget. A L'Or Blanc hivatalosan a frankfurti autószalon hetében mutatkozik be szeptemberben, de Berlinben már láthatták az érdeklődők a napokban.

A porcelán és a sebesség "furcsa" ötletben egyesült, de ez a fajta keveredés a márka védjegye - közölte Stefan Brungs, az autógyár értékesítési vezetője, hozzáfűzve: "elvégre a Bugatti azzal szerzett hírnevet magának, hogy nem utasított el extravagáns ötleteket." A L'Or Blanc külseje csillogó fehér színben pompázik, a karosszériát vibráló kék csíkok díszítik.


Úgy hírlik, hogy a járművet egy emírségekbeli vállalkozónak gyártották, a vagyonos férfinak állítólag 800 autóból álló gyűjteménye van. A gépkocsi külsejének egy része is porcelán, belső tere összesen 12 porcelánelemet tartalmaz, a legfeltűnőbb ezek közül az a tartó, amelynek köszönhetően még 400 kilométer per órás sebességnél is kaviárt lehet majszolni a kocsiban.


"Minden azt szolgálja, hogy a legnagyobb luxust lehessen élvezni út közben" - jegyezte meg Achim Anscheidt, a Bugatti tervezőcsapatának feje. A Volkswagen 1998-ban vásárolta meg a Bugattit a Lamborghini és a Bentley márkával együtt, azzal a céllal, hogy a luxus triumvirátusát hozza létre a rivális BMW-hez tartozó Rolls Royce-szal szemben. Az olasz gyárat 1881-ben Ettore Bugatti alapította, manapság évente 50 autó készül a márka franciaországi üzemében.

Fotó: www.Dream-car.tv

KTM Xbow >>>

Mesterséges intelligencia a mindennapokban >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2010.12.02.
Kép

A nagy sikerű Harry Potter könyvek írójáról valószínűleg azok is tudják, kicsoda, akik soha egyetlen sort sem olvastak a műveiből. J. K....   Tovább »
2011.12.08.
Kép

Ian Somerhalder karrierje érdekesen alakul, hiszen a szép vonásokkal megáldott, modellként befutott fiatalember olyan szerepben lett...   Tovább »
2011.04.26.
Kép

Első televíziós fellépése óta - nem véletlenül - Freddie Mercuryhez hasonlítják elementáris erősségű, kristálytiszta hangját. Tabáni...   Tovább »
2012.06.25.
Kép

Paul Bettany a világ egyik legfelkapottabb angol színésze, aki bebizonyította, hogy nem csak a prózai szerepekben tud kiemelkedő produkciót...   Tovább »
2011.05.15.
Kép

A híres francia énekesnő 1991 óta a neves francia divatház, a Chanel arca, és úgy tűnik, Karl Lagerfeld nem is akar megválni baba arcú...   Tovább »