Mire jó a colon hydro-terápia? Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Ordódy Eszter   
2012. március 22. csütörtök, 20:00

Úgy tartják, immunrendszerünk 70%-a a vastagbelünkben van, mégpedig azért, mert ez az a hely, ahol az immunglobulin képződik - azaz itt található a mérgek elleni védelmi rendszerünk legfontosabb része.


A vastagbél csupán 1,5 méter hosszú, ám ha kiterítenénk széltében, megdöbbennénk, hogy milyen nagy felülete van, ahol bizony az évek során megtelepednek az elhullott baktériumok, gombák, méreganyagok, gyógyszermaradványok és egyéb nem oda való dolgok.

A ma embere beteg: migrén gyötri, stresszes, allergiás, túlsúlyos, emésztési vagy alvásproblémái vannak, amire gyógyszereket szed, majd meglepődve tapasztalja, hogy bár egyik gondja megszűnt, másik kettő lépett a helyébe. Kevesen tudják, hogy mindezek mögött a vastagbél "szennyezettsége" áll. A vastagbelünk ugyanis hasonló egy összegyűrt harisnyához, amelynek a redőiben meggyűlnek olyan dolgok, amelyeket aztán mi magunk nem tudunk onnan kitisztítani - és minél idősebbek vagyunk, annál több a meggyűlt "kosz" bennünk. Persze, lehet méregteleníteni, és különféle tisztító kúrákat végezni, de egy sem olyan hatásos, mintha célzottan a vastagbelünket mosatnánk át.

Hónapokon át győzködtem a férjem, hogy neeem, ez a kúra nem horrorisztikus, és nincs abban semmi szörnyű, ha az ember végbelébe egy csövet nyomnak, majd a beleit megtöltik vízzel. És hogy olyan lesz, mint egy "laza kis beöntés", ami után ugrásszerűen megnő majd az immunitásunk, és nem kell többé gyógyszereket szednünk, és az influenzaszezonoktól rettegnünk. Különben is, győzködtem, már minden kollégám volt ilyen kúrán, és mind túlélték, akkor mi miért ne próbálnánk ki? S mekkora lesz az a bizonyos cső, kérdezte a férjem. Ugyan már, mondtam, incifinci, mint a kisujjam, mondtam én, lelkesen, és felbátorodva az érdeklődés efféle apró megnyilvánulása láttán.

Lenyomoztam a magánklinikát, ahol kinéztem a kúrát, majd bejelentkeztem, és felírtam az instrukciókat: hétfő-kedden könnyű, laza étkezések, majd kedd délután patikákban kapható keserű só, sok folyadék...
Szerda reggel, a keserűsótól teljesen üres hassal, meglehetős izgalommal toporogtunk a klinika hófehér, tisztító szagú folyosóján. Ne izgulj már, mondtam a férjemnek - meglásd, remek móka lesz! Próbáltam viccelődni, huncutkodni vele, de meglehetősen mogorván és roppant kelletlenül méregette a falra felfüggesztett colon-hydro-terápiát reklámozó plakátokat. Éreztem, hogy perceink vannak hátra csupán, amikor felugrik, és minden disputa nélkül hazamegy.
Szerencsére a következő percben nyílt az ajtó, és egy mosolygós, fehér köpenyes nő jött elénk.
- Maguk a kilenc órásak? - kérdezte jókedvűen.
- Igen, mi vagyunk - válaszoltam lelkesen, és betuszkoltam a férjemet az ajtón.
Odabent maszázs-helyiséghez hasonló szoba fogadott: a fal mellet paraván, mögötte kényelmes, magas ágy, mellette pedig egy furcsa gép, amelynek egyik feléből egy cső állt ki, a közepét pedig egy nagyítós üveg tette ki. Az üveg mögött víz fodrozódott. Mint megtudtuk, ezen a gépen keresztül fogják megvizsgálni a belekből távozó bomlástermékeket... ha sötét, élettelen színű darabokat látunk majd, az jó, ám, ha ezüstösen csillogót, az rossz - mivel az élő candida telepeket jelent. Ez esetben tovább kell mennünk, és egy alapos, hónapokon át tartó kúrával megszabadulni ettől a makacs, és rengeteg problémát okozó gombától.
A promó-szöveg nem dobta fel a férjem, mégis lovagiasan (vagyis amolyan essünk már túl ezen a szörnyűségen - című felkiáltással) előre ment, és készségesen az öltözőbe vonult.
Nem részletezném a továbbiakat, inkább tárgyilagosan elmesélem, mi történik a kúra alatt:

Tehát:
1.) A páciens a átöltözik a kabinban, majd visszatér egy kellemes zöld hálóingben.
2.) Az asszisztens kisasszony segítségével kiválasztja azt a relaxációs zenét, amire vágyik (tengerzúgást, erdei levélsusogást és madárcsiripelést, vagy tibeti relaxációs zenét választhatunk.)
3.) Eztán kellemes adag vazelinnel megkenve az ember végbelébe nyomnak egy csövet (ami azért nem incifinci, legalább 2 ujjnyi - ebben tévedtem), és lassan a belekbe engednek felváltva hideg és meleg vizet. Az érzés egyáltalán nem kellemetlen, ahhoz hasonlítható, mint amikor a nagy melegben sok vizet iszunk.
4.) Ezután az orvos kézzel óvatosan átmasszírozza a beleket, hogy segítsen leválni a letapadt maradványoknak, majd egész lassan kiszívják a vizet. Az átlátszó csövön - mivel a keserű sótól üresek a beleink -, csak a letapadt szennyeződések jönnek ki, amelyeket felnagyítva magunk is láthatunk a gép üvege mögött. Maga az eljárás teljesen fájdalommentes és egyáltalán nem kellemetlen. A kezelés végén szó szerint megkönnyebbülünk, majd felöltözünk, és szépen hazamegyünk. A kúrát zsinórban 3 alkalommal kell megismételni 1 hónapon belül.

Mire jó a vastagbél átmosás?

A Colon szó valójában vastagbelet jelent, a hydro-terápia pedig vízterápiát. Azaz: vízzel való vastagbél-átmosást. Aki részt vesz a kúrán, a saját szemével láthatja, hogy a kezelés nem marketing, hanem kézzel fogható eredményeket kínál, majd a saját bőrén megtapasztalhatja, mennyit változik a kezeléseket követően az egészségi állapota.

Milyen problémák esetén ajánlott a colon hydro-terápia?

- túlsúly
- krónikus székrekedés
- fejfájás, migrén
- allergia, asztma
- állandó felfúvódás
- epe-problémák
- bőrproblémák, ekcéma, pszoriázis
- hajhullás
- fogszuvasodás, fogíny-problémák
- anyagcsere-zavarok
- candida és más gombás vagy bakteriális fertőzések
- anyagcsere betegségek
- általános méregtelenítés
- prevenció

Mennyire hatásos?

Szubjektív véleménnyel szolgálhatok: A legelső kúrán a férjemmel 5 évvel ezelőtt vettünk részt, a másodikon pedig néhány hónapja. Az eredmény:
- elmúlt mindkettőnk allergiája (korábban, a nyári hónapokban Claritinen éltünk),
- megszűnt a férgem asztmája, ami gyermekkora óta kínozta
- nekem elmúlt az ekcémám, amelyet a fehérjék fogyasztása okozott
- jó néhány kilót leadtunk
... azóta egyszer sem voltunk betegek, született egy csodaszép kislányunk, és nemsokára megszületik a második kislányunk... :-)

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.