Mire jó a transz állapot? PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Nada   
2010. október 18. hétfő, 14:19

A transzba eséshez elég, hogy a saját légzésedre, mozdulatodra, izommunkádra, esetleg a dob monoton hangjára koncentrálj, és egyszer csak azon kapod magad, hogy százszorta nyitottabb vagy önmagadra és a külvilágra, illetve a külvilág és önmagad kapcsolatára.
alt


De nézzük csak meg, mi mindenre jó a transz-állapot, vagyis az a módosult tudatállapot, amikor az éber tudatod lecsendesül, és közelebb kerülsz a tudatalattidhoz.
Számolj lassan, tízig visszafelé
Először is, rendkívül jót tesz az egészségednek, ha naponta legalább egyszer, 5-15 percre relaxálsz. Ez a relaxálás nem kényszeres hanyatt fekvést jelent szemrángással és óranézegetéssel, hogy mikor telik már le... Hanem ellazulást, csupa szép és jó gondolat befogását, csupa pozitív állítás ismételgetését, mikoron az arc kisimul, a száj mosolyra húzódik, a szívverés lelassul, az izmok elernyednek, az agy felfrissül. Jó? Csak így tovább.


Purparlé önmagaddal

De mire is jó még a módosult tudatállapot?
Hogy választ kapj bizonyos kérdésekre. Akár a tested kérdéseire. Ismerek egy lányt, aki már hónapok óta nőgyógyászati problémával küzdött, és egyik orvos sem talált szervi okot a bajára. Ekkor természetgyógyászhoz fordult, aki felszínes hipnózisba, vagyis transzba vitte őt. Megkérte, hogy újra mesélje el a panaszait. A lány felsorolta, hogy elhúzódó, fájdalmas menstruációi vannak, két menzesz között is rendszeresen görcsöl a hasa, lüktet a bal petefészke. És hirtelen, minden átmenet nélkül, egyszer csak a barátjáról kezdett beszélni. Arról, hogy a hapsi túl gyakran kívánja a szexet, de már nem kedves és nem gyengéd, mint régen, hanem követelőző, mintha a szex járna. Mostanában sokat veszekednek, a pasi ráadásul az állását is elvesztette, és minden bajáért szexszel akarja kárpótolni magát, ami a lánynak – ebben a formában – egyáltalán nincs ínyére.
Ekkor még sírt is.
Amikor a hipnózisból kijött, maga is elképedt tudatalattija pofonegyszerű válaszán:
„A fájdalmad csak ürügy. Azért vérzik és görcsöl a tested, hogy így tartsd távol magadtól a férfit, akit nem kívánsz.”
A lány hipp-hopp meggyógyult, már nem volt szüksége a betegségre ahhoz, hogy rendezze a barátjával való kapcsolatot.

Nem kell ehhez pszichológus


Ha szeretnél választ kapni bizonyos, téged érintő kérdésre, ha szeretnéd megtudni, mit akar üzenni neked a tested egy bizonyos elhúzódó vagy hirtelen jött betegséggel, vagy ha bármilyen dologban tanácstalan vagy, megpróbálhatod kideríteni a választ pszichológus, természetgyógyász nélkül is.
Az agykontrollosok jól bevált módszere, hogy úgynevezett Segítőket, Tanácsadókat alkalmaznak. Ezek képzeletbeli lények, a képzeletünk szülöttei. Amikor ellazult állapotban, vagyis alfában vagy, kérdezd meg magad, kinek a tanácsát fogadnád meg a leginkább bizonyos kérdésekben. A tudatalattid meg fogja mondani, ki a te Segítőd. Az enyém például (ne nevess!!) Meryl Streep. Fantasztikus nő és fantasztikus művész, bármilyen témában hallgatnék rá. De van ám még egy Segítőm, ő nem ismert alak, csak kitaláltam. Magas, erős férfi, hosszú, éjfekete haja van, amit copfban hord. Kreol a bőre. Azt hiszem, indiai. Földig érő leplekben jár. Úgy hívják... Most nézd, nem jut eszembe a neve. Úgy látszik, nem akarja, hogy eláruljam. Egyébként a nevét is ő mondta meg nekem, amikor legelőször jött, és bemutatkozott. Szóval ő az én testi-lelki gyógyítóm. Ja, és pénzügyi tanácsadóm. Nem adnám kölcsön semmi pénzért.

Egyszerűen tedd föl nekik a kérdést!


Ha megvan a Segítőd, köszöntsd őt szépen, ültesd le képzeletben, és mondd el neki a problémádat. Aztán hallgasd meg a válaszát. Meg fogsz lepődni! Egyáltalán nem biztos, hogy olyasmit mond majd, amire számítottál, vagy amit elképzelnél éber állapotban. Hallgasd végig őt, és amikor kijöttél a transzból, írd föl, amit mondott, hogy még napok múltán is emlékezz rá. Még ha nem is volt egyértelmű az üzenete, előbb-utóbb meg fogod érteni.
Nagyon izgalmas játék, sőt, több mint játék!
Próbáld ki!

Forrás: divany.hu

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.02.
Kép

Rékasi Károly színművésszel kihívást jelentő szerepekről, átlényegülésről, neves tanítókról, útravalóról, próbákról, és az...   Tovább »
2011.03.21.
Kép

Hiszik vagy sem, Gregor Bernadett félénk gyermek volt, akinek esze ágában nem volt szavalni az iskolai ünnepségeken, és sosem kereste a...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »
2012.03.06.
Kép

A múmia sztárja is – mint annyian a filmszakmában – magyar felmenőkkel dicsekedhet. Édesanyja osztrák pszichológus, édesapja pedig magyar...   Tovább »
2014.02.20.
Kép

Kurt Cobain, a punk rock valaha élt legnagyobb királya 47 éves lenne, ha 27 éves korában nem dördül el az a végzetes puskalövés, amely...   Tovább »