Mitől hízunk? PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Nada   
2010. október 25. hétfő, 18:01

És most elárulom az okát az olykor-olykor (de tényleg, esküszöm, csak átmenetileg) rám tapadó hurkáimnak. Hátha valaki épp hízni akar.alt


Az a helyzet, bármennyire is szégyellem, van, hogy egyszerűen nem tudok ellenállni az este tíz után rám törő késztetésnek, hogy fél liter nyuszis kakaóba beleáztassak két szanaszét tépkedett zsömlét, és befaljam. (Nyami, lágy és édes, picit sós is a zsömle miatt, és langyos, és sok, és két pofára lehet falni, és három perc alatt kész...)
Undorító, tudom. De nem hibáztathatom magam. Nem. Nem volna igazságos. Mert hízásomnak és falásomnak súlyos lelki okai vannak. Szegény, szegény, pici én!!! Elmondjam, mik ezek az okok?  Hát jó.

Hogy sose voltam valamilyen másmilyen
Amióta felserdültem, mindenféle bajom van magammal. Mert én is nyamvadt és csontos akartam lenni, mint a Görbe Nóra a Lindában. Mert én is lapos és nyeszlett akartam lenni, mint Meg Ryan a Kate és Leopold-ban. Mert én is törékeny és hosszú combú akartam lenni, mint Julia Roberts a Micsoda nő-ben.  De csinálhattam bármit, nem lettem se lapos, se nyeszlett, se törékeny. Hosszú combú meg végképp nem.

Hogy a Csucsu viszont tényleg másmilyen volt
A Csucsu, a legjobb barátnőm a gimiből hosszú combú volt, ráadásul törékeny. Anyám szerint nyamvadt és csontos, de szerintem karcsú és angyali. Apám szerint beteges és vérszegény, szerintem hercegnősen áttetsző, valamint bájosan halovány. A fiúm szerint nyeszlett és lapos, szerintem meg csodaszép fuvallat.
A Csucsu egyszer öngyilkosságot kísérelt meg, mert elhagyta a hapsija egy nagymellű nőért. A Csucsu akkoriban hetente kétszer megmérte a mellét, hogy nőtt-e. Ezt úgy csinálta, hogy volt egy bögréje, azt bekrémezte belül, majd ráhúzta a mellére. Ezután megnézte a mellét, krémes lett-e a bögrétől. Nem lett.
Ekkor csinálta azt a hülyeséget, hogy bevette az anyja összes valeriána tablettáját, amiről azt gondolta, hogy altató. Tényleg altató, de gyógynövény alapú, és semmi más nem történt a Csucsuval, csak jól kialudta magát, és majdnem kivágták a gimiből, mert az volt a százhuszonhetedik igazolatlan órája, amikor az altatás miatt elfelejtett bejönni. Na, de térjünk vissza a lényegre.

Hogy az élet mindig csak másoknak sikerült
Vagyis nem vettek fel pszichológia szakra (60 kg). Ezt jelnek tekintettem, vagyis úgy értelmeztem, hogy azért nem vesznek fel a pszichológia szakra, mert az én utam nem az, hogy ideggyenge barmoknak ühümözzek, hanem az írás (59 kg), és biztos világhírű író leszek (57 kg). És jelentkeztem magyar irodalom szakra (56 kg). Ahová szintén nem vettek fel (62 kg). Kénytelen voltam viszont ezt is jelnek tekinteni. (63,5 kg)
És még sorolhatnám, hogy tizennyolctól huszonegy éves koromig hány helyre nem vettek fel (64 kg).

Tudom, ezzel sokan vannak így, és azt is tudom, hogy az elmúlt kábé húsz év alatt simán kiheverhettem volna, de szerintem ez úgy működik, hogy a régi kudarcok, sebek és fájdalmak megmaradnak valahol a lelkünk legmélyén, hogy aztán bármikor megzsarolhassanak a következő dumával:
– VAGY AZONNAL BEKAPSZ EGY KIS KAKAÓBA ÁZTATOTT ZSÖMLÉT, VAGY KIFAKADUNK ÉS A FÜLEDBE ORDÍTOZUNK, HOGY ÍGY FÁJ MEG ÚGY FÁJ, MÍG BELE NEM DÖGLESZ.
Hát inkább egy kis kakaóba áztatott zsömle, nem?


Energia-felhasználási kalkulátor >>>

BMI kalkulátor >>>

GI és kalória táblázat >>>

Napi energiaszükséglet kalkulátor >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Energia-felhasználási kalkulátor

Kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy az egyes mozgásformák segítségével mennyi energiát használ fel x idő alatt.

Tovább »
Napi energiaszükséglet kalkulátor
Ellenőrizze, mennyi a korának, nemének és magasságának megfelelő napi energiaszükséglete!
BMI kalkulátor

Mennyi a testtömeg-indexe? Megfelelő, vagy van mit változtatni az étrendjén? Ellenőrizze!

Tovább »
GI és Kalória táblázat

A Glikémiás index megmutatja, milyen gyorsan szívódik fel az adott élelmiszer szénhidrát tartalma a szervezetben. Az alacsony GI értékű ételek telítettséggel töltenek el, és hosszú távon könnyedén fogyhatunk velük,
míg a magasak farkaséhséget okoznak.

Tovább »
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.29.
Kép

Robert a nem túl távoli 1986-ban jött világra Londonban, májusban tölti be a 25-öt. Már 15 évesen csatlakozott egy amatőr...   Tovább »
2014.02.20.
Kép

Kurt Cobain, a punk rock valaha élt legnagyobb királya 47 éves lenne, ha 27 éves korában nem dördül el az a végzetes puskalövés, amely...   Tovább »
2010.10.06.
Kép

Heidi Klum újra is újra bebizonyítja a világnak, hogy a modellkarrier összeegyeztethető az anyasággal. Sőt, a Victoria Secret legszebb...   Tovább »
2011.02.17.
Kép

Február 18-án ünnepli születésnapját John Travolta, Hollywood nagy visszatérője, akinek nemrégiben született meg harmadik gyermeke,...   Tovább »
2012.03.06.
Kép

A múmia sztárja is – mint annyian a filmszakmában – magyar felmenőkkel dicsekedhet. Édesanyja osztrák pszichológus, édesapja pedig magyar...   Tovább »