Mitől hízunk? Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Nada   
2010. október 25. hétfő, 18:01

És most elárulom az okát az olykor-olykor (de tényleg, esküszöm, csak átmenetileg) rám tapadó hurkáimnak. Hátha valaki épp hízni akar.alt


Az a helyzet, bármennyire is szégyellem, van, hogy egyszerűen nem tudok ellenállni az este tíz után rám törő késztetésnek, hogy fél liter nyuszis kakaóba beleáztassak két szanaszét tépkedett zsömlét, és befaljam. (Nyami, lágy és édes, picit sós is a zsömle miatt, és langyos, és sok, és két pofára lehet falni, és három perc alatt kész...)
Undorító, tudom. De nem hibáztathatom magam. Nem. Nem volna igazságos. Mert hízásomnak és falásomnak súlyos lelki okai vannak. Szegény, szegény, pici én!!! Elmondjam, mik ezek az okok?  Hát jó.

Hogy sose voltam valamilyen másmilyen
Amióta felserdültem, mindenféle bajom van magammal. Mert én is nyamvadt és csontos akartam lenni, mint a Görbe Nóra a Lindában. Mert én is lapos és nyeszlett akartam lenni, mint Meg Ryan a Kate és Leopold-ban. Mert én is törékeny és hosszú combú akartam lenni, mint Julia Roberts a Micsoda nő-ben.  De csinálhattam bármit, nem lettem se lapos, se nyeszlett, se törékeny. Hosszú combú meg végképp nem.

Hogy a Csucsu viszont tényleg másmilyen volt
A Csucsu, a legjobb barátnőm a gimiből hosszú combú volt, ráadásul törékeny. Anyám szerint nyamvadt és csontos, de szerintem karcsú és angyali. Apám szerint beteges és vérszegény, szerintem hercegnősen áttetsző, valamint bájosan halovány. A fiúm szerint nyeszlett és lapos, szerintem meg csodaszép fuvallat.
A Csucsu egyszer öngyilkosságot kísérelt meg, mert elhagyta a hapsija egy nagymellű nőért. A Csucsu akkoriban hetente kétszer megmérte a mellét, hogy nőtt-e. Ezt úgy csinálta, hogy volt egy bögréje, azt bekrémezte belül, majd ráhúzta a mellére. Ezután megnézte a mellét, krémes lett-e a bögrétől. Nem lett.
Ekkor csinálta azt a hülyeséget, hogy bevette az anyja összes valeriána tablettáját, amiről azt gondolta, hogy altató. Tényleg altató, de gyógynövény alapú, és semmi más nem történt a Csucsuval, csak jól kialudta magát, és majdnem kivágták a gimiből, mert az volt a százhuszonhetedik igazolatlan órája, amikor az altatás miatt elfelejtett bejönni. Na, de térjünk vissza a lényegre.

Hogy az élet mindig csak másoknak sikerült
Vagyis nem vettek fel pszichológia szakra (60 kg). Ezt jelnek tekintettem, vagyis úgy értelmeztem, hogy azért nem vesznek fel a pszichológia szakra, mert az én utam nem az, hogy ideggyenge barmoknak ühümözzek, hanem az írás (59 kg), és biztos világhírű író leszek (57 kg). És jelentkeztem magyar irodalom szakra (56 kg). Ahová szintén nem vettek fel (62 kg). Kénytelen voltam viszont ezt is jelnek tekinteni. (63,5 kg)
És még sorolhatnám, hogy tizennyolctól huszonegy éves koromig hány helyre nem vettek fel (64 kg).

Tudom, ezzel sokan vannak így, és azt is tudom, hogy az elmúlt kábé húsz év alatt simán kiheverhettem volna, de szerintem ez úgy működik, hogy a régi kudarcok, sebek és fájdalmak megmaradnak valahol a lelkünk legmélyén, hogy aztán bármikor megzsarolhassanak a következő dumával:
– VAGY AZONNAL BEKAPSZ EGY KIS KAKAÓBA ÁZTATOTT ZSÖMLÉT, VAGY KIFAKADUNK ÉS A FÜLEDBE ORDÍTOZUNK, HOGY ÍGY FÁJ MEG ÚGY FÁJ, MÍG BELE NEM DÖGLESZ.
Hát inkább egy kis kakaóba áztatott zsömle, nem?


Energia-felhasználási kalkulátor >>>

BMI kalkulátor >>>

GI és kalória táblázat >>>

Napi energiaszükséglet kalkulátor >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.