Monica Bellucci, a világ egyik legszebb nője PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: L.Zs.   
2011. október 20. csütörtök, 12:00

Ki hinné, hogy a csodálatos Monica már 47 éves? Az olasz lány modellként kezdte, majd színészi pályára lépett, így ismerhette meg a világ. De Vincent Cassel francia színésszel kötött házassága, majd gyermekei születése révén is gyakran került a lapok címoldalára.


Hősnőnk 1964. szeptember 30-án született Monica Anna Maria Bellucci néven egy umbriai faluban, Citta di Castellóban. Gyermekéveiről nem szólnak a híradások, de az bizonyos, hogy érettségi után jogi pályára készült. Fel is vették a perugiai egyetemre, a tanulás mellett pedig modellkedni kezdett, hogy megkeresse a tandíjra valót. Annyira sikeres lett, hogy a tanulás és a jogi karrier terve fokozatosan elhalványult a kifutók világával szemben. Olyannyira, hogy az egyetemet nem is fejezte be, és 1988-ban az olasz divatfővárosba, Milánóba költözött, hogy csatlakozzon a nagynevű Elite Modellügynökség csapatához. A modellsikereknél azonban többre vágyott, így 1990-ben debütált egy olasz tévéfilmben, majd két évvel később a filmvásznon is: egy mellékszerepet kapott Gary Oldman mellett Coppola híres Drakula című filmjében.

A következő mérföldkövet a Szerelmi fészek című francia film női főszerepe jelentette 1996-ban. A forgatás alatt ismerte meg ugyanis Vincent Casselt, aki párja lett a magánéletben és gyakran a munkában is. Eddig tíz filmet forgattak együtt, többek között a Dobermann, a Mennyire kívánsz?, a Farkasok szövetsége és a Visszafordíthatatlan című alkotásokat. 1999 nyarán házasodtak össze, de a családalapítást nem kapkodták el. Első gyermekük, Deva 2004-ben született, két héttel Monica 40. születésnapja előtt.  Második kislányuk, Léonie újabb öt év elteltével, tavaly májusban látta meg a napvilágot. Monica és Vincent kapcsolata immár 15 éve tart, amiben talán az is közrejátszik, hogy nem élnek állandóan együtt, hogy elkerüljék a túlzott megszokást és az unalmat. Monica általában Londonban lakik, míg Vincent Párizsban.

Ami pályafutását illeti, Bellucci ugyancsak nem panaszkodhat. Giuseppe Tornatore Maléna című filmjében együtt dolgozott Koltay Lajossal, világhírű operatőrünkkel, majd szerepet kapott az immár klasszikusnak számító Mátrix második és harmadik részében. Mel Gibson A passió című alkotásában Mária Magdolnát alakította, Terry Gilliam Grimmjében pedig a gonosz királynőt Matt Damon és a néhai Heath Ledger mellett. Tavaly A varázslótanoncban láthattuk Nicolas Cage partnereként.

Monicát tenyerén hordozza a sors, hiszen nemcsak szép, de tehetséges is, remek párkapcsolatban él, és 46 évesen két pici lány édesanyja.


Érdekességek:

- Folyékonyan beszél olaszul, franciául, angolul és spanyolul.

- A francia tévénézők 2004-ben a világ legszebb nőjévé választották.

- Sophia Loren és Claudia Cardinale a példaképei, ők inspirálták arra, hogy színésznő legyen.

- Nincs testvére.

- Volt egy első házassága is, melyet 1990-ben kötött.

Vincent Cassel, a gallok büszkesége >>>

Uma Thurman: Tarantino múzsája >>>

Gerard Butler, a skótok nemzeti kincse >>>

Nina Dobrev, a vámpírok szerelme >>>

James Franco az Oscar közelében >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.04.25.
Kép

Jet Li, Amerika első számú kínai sztárja nem csupán sporteredményeivel és dollármilliókat hozó filmjeivel, hanem adományozó vénájával...   Tovább »
2011.07.07.
Kép

Graceland, vagyis Elvis Presley otthona az USA egyik legkedveltebb látnivalója. A memphisi birtok, ahol egykor a rock király élt népes...   Tovább »
2011.07.29.
Kép

Angelina Jolie-t lehet szeretni, lehet őt nem kedvelni, de az vitathatatlan, hogy nem mindennapi jelenség. Vérbeli nőstény, akinek határozott...   Tovább »
2013.03.16.
Kép

Életemben először a hangját hallottam. Tizenéves lehettem, és egy kalózos filmet néztem otthon, a tévében. A főszereplőnek olyan...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »