Narancs dzsem PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Réka   
2010. december 17. péntek, 11:03

alt

Hozzávalók:

1 kg narancs
1 citrom
1,75 kg cukor (befőzéshez való)


Elkészítés:

1.) A narancsokat és a citromokat megmossuk, és negyedekbe vágjuk. Kiszedjük a húsát és a magját, és egy muszlinanyagba kötjük. A héjakat durvára vágjuk fel.
2.) A muszlinzacskót és a héjakat egy lábasba tesszük, és ráöntünk 2,2 liter vizet. Felforraljuk, majd másfél órán át főzzük, amíg a héjak megpuhulnak.
3.) Időközben felforrósítjuk a cukrot a sütőben. Hozzákeverjük a gyümölcsökhöz, és addig kevergetjük, amíg elolvad, majd gyorsan, nagy lángon addig főzzük a keveréket, amíg besűrűsödik. 15 percig állni hagyjuk, majd forró, sterilizált befőttesüvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!